Dubbel feest bij schietvereniging Willem Tell

Voorzitter Henk Maalderink feliciteert Henk van Hof. Foto: Henk Greven
Voorzitter Henk Maalderink feliciteert Henk van Hof. Foto: Henk Greven (Foto: )

Henk van Hof 25 jaar lid en vereniging viert 125-jarig bestaan

HUMMELO - Op 28 mei 1894 hebben vijf heren, te weten G. Drost, H.W. Nakken, G. Oosterink, J. Remmelink en E.L. Maandag, schietvereniging Willem Tell opgericht. Als beschermheer fungeerde de heer H.J.K.J.W. Baron van Heeckeren van Enghuizen en de locatie was café het Wapen van Heeckeren in Hummelo. Nu, 125 jaar later, bestaat de vereniging nog steeds en traditiegetrouw vindt op de laatste zaterdag in september de jaarvergadering en het concours plaats.

Dit jaar was dit om meerdere redenen bijzonder. Allereerst werd stilgestaan bij het 125-jarig bestaan van de vereniging en vervolgens werd Henk van Hof door voorzitter Henk Maalderink in het zonnetje gezet vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap van de vereniging. Ter gelegenheid daarvan kreeg hij de zilveren 'Willem Tell-speld' uitgereikt. Dat de leden hun vereniging trouw zijn mag blijken uit het feit dat van de 13 leden er momenteel 5 langer dan 25 jaar lid zijn.

Na de vergadering vonden de schietwedstrijden plaats en streden de partners van de leden om de prijzen op de kegelbaan. Na een spannende strijd veroverde Henk de Vries de concoursbeker bij het schieten, waarbij hij te sterk was voor Herman Letteboer en Sjaak Mullink. Bij het kegelen was Hennie Klaassen haar naaste tegenstanders Dinie Oosterink en Annemarie Oosterink te sterk af en ging met de concoursbeker naar huis.

Meer berichten