Hanne-Louise de Koning van In Stap en Draf won in de categorie tandem het Nederlands Kampioenschap mennen. Foto: Liesbeth Spaansen
Hanne-Louise de Koning van In Stap en Draf won in de categorie tandem het Nederlands Kampioenschap mennen. Foto: Liesbeth Spaansen

Hanne-Louise de Koning Kampioen Tandem L/M/Z

KNHS Kampioen-schappen bij In Stap en Draf

Door Liesbeth Spaansen

HENGELO – Twee dagen lang kwamen trailers met paarden of pony's en wagens naar het wedstrijdterrein van Menvereniging In Stap en Draf, de Hietmaat in Hengelo. Bij de jubilerende vereniging stonden de KNHS Kampioenschappen op het programma,. Deelnemers uit heel Nederland die hiervoor werden gekwalificeerd, kwamen in de ringen. Werden vrijdag 6 september de vaardigheids- en dressuurproeven verreden, zondag 7 september stond de marathon op het programma.

Het was vrijdag en zaterdag mooi weer om de wedstrijden te houden. Verschillende combinaties kwamen in de verschillende ringen voor de KNHS Kampioenschappen L en M en voor de tandemklasse L, M en Z. Er kwamen gedurende dag veel belangstellenden een kijkje nemen. Vooral de leden van In Stap en Draf kwamen hun verenigingsgenoten aanmoedigen. Al tijdens de wedstrijden kon het publiek via scoreborden zien of de menners binnen de tijd reden. De speaker vertelde over de prestaties.

De menvereniging viert dit jaar haar 40 jarig jubileum en heeft hiervoor verschillende activiteiten op de agenda gezet. Zo ook deze Nederlandse Kampioenschappen, waarvoor de combinaties zich moesten kwalificeren. Omdat de deelnemers alle drie de disciplines moesten uitvoeren, konden zij op het overnachtingsterrein hun wagens neerzetten om de nacht door te brengen. Er waren vijftig boxen beschikbaar, het ontbrak de dieren aan niets.

Wie op de onderdelen Dressuur en Vaardigheid de beste notering maakte, mocht de dag erna in de Marathon als laatste starten in zijn/haar rubriek. Zo bleef het tot het laatst spannend. "De nieuwe waterbak is goed ontvangen," vertelt voorzitter van In Stap en Draf, Gert Harmsen. "Doordat het terrein is uitgebreid, lag deze eigenlijk in het midden. Dat was niet handig. Hij is nu aan de rand van het terrein. De eigen leden hebben hem al uitgetest en goed bevonden." De deelnemers van dit KNHS kampioenschap waren het daar mee eens. Na twee spannende wedstrijddagen werden de punten opgeteld en de prijzen uitgereikt.

Winnaars van de tien rubrieken:
Betsie van der Ploeg (enkelspan pony L) – Buinen,
Renate Provoost (enkelspan pony M) – Domburg,
Sanne Janssen (tweespan pony L) - Baarland,
Giel van der Linden (tweespan pony M) – Mierlo,
Roelf Lamein (vierspan pony L/M) – Warffum,
John Castelijns (enkelspan paard L) – Maarheeze,
Wim Veldboom (enkelspan paard M) – Zeewolde,
Harry Streutker (tweespan paard L/M) – Coevorden,
Huib Pater (vierspan paard L/M) – Putten,
Hanne Louise de Koning (tandem L/M/Z) – Mechelen.

Teamprestaties
Als beste van de drie eigen leden presteerde Hanne-Louise de Koning door Kampioen te worden in haar klasse Tandem L/M/Z, met op de tweede plek gevolgd door Dick Bolt.
Voor Patrick Wormgoor – enkelspan pony Klasse L was het een mindere tweedaagse, terwijl hij het hele jaar goede prestaties leverde en daardoor als eerste geklasseerd was voor dit kampioenschap. Volgend jaar in het eerste weekend van september is revanche mogelijk als deze KNHS kampioenschappen in Mendistrict West worden verreden.

12 en 13 oktober
Menvereniging In Stap en Draf heeft veel complimenten mogen ontvangen voor de organisatie en hoopt over vijf weken weer veel menners in Hengelo te mogen begroeten als de reguliere en Samengestelde Menwedstrijd wordt georganiseerd op 12 en 13 oktober.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten