De flyer van cabaretier Thijs Kemperink wordt goedgekeurd door v.l.n.r.: Leida Wenneker, Maaike Harkink en Barbara Smeitink. Foto: PR
De flyer van cabaretier Thijs Kemperink wordt goedgekeurd door v.l.n.r.: Leida Wenneker, Maaike Harkink en Barbara Smeitink. Foto: PR (Foto: )

Een dubbele wisseling van de wacht bij Stichting Dorpshuis Hummelo

HUMMELO - De Stichting Dorpshuis Hummelo heeft sinds 1 april een nieuwe coördinator en ook het hoofd van de Activiteitencommissie zwaait af. Nieuwe coördinator van de Stichting Dorpshuis Hummelo is Leida Wenneker en Barbara Smeitink, sinds 2016 actief bij het dorpshuis, wordt het hoofd van de activiteitencommissie.

Achter de Stichting Dorpshuis Hummelo staat een gedreven club vrijwilligers. Neem de activiteitencommissie, die al sinds 2011 allerlei activiteiten organiseert samen met alle andere verenigingen, evenementen en feesten. Na acht jaar is de stichting niet meer uit Hummelo weg te denken. Het bestuur is de solide basis en niet minder belangrijk voor de club en tot slot houdt de coördinator van de Stichting Dorpshuis zich bezig met de verhuringen en het agendabeheer van kerk en dorpshuis, de verantwoording voor het dagelijkse reilen en zeilen en het beheer van de sleutels van deze gebouwen.

Marjolein Loman met haar eigen praktijk 'Hoe Zou het Zijn' in Zutphen een nieuwe uitdaging, waardoor er een wisseling van de wacht heeft plaatsgevonden. Nieuwe coördinator van de Stichting Dorpshuis Hummelo is Leida Wenneker. Leida is al jaren actief in de Kerkenraad en vervolgens ook als penningmeester voor de Stichting Dorpshuis. Leida: "Ik zit helemaal op mijn plek naast de kerk in hartje Hummelo en kan de werkzaamheden voor de Stichting Dorpshuis perfect combineren met mijn eigen administratiekantoor en het vrijwilligerswerk voor de kerk."

Tweede wissel
Maaike Harkink zwaait af als hoofd van de Activiteitencommissie en bestuurslid. Maaike: "Ik ben enorm trots op wat we samen allemaal hebben bewerkstelligd in Hummelo, op de mooie dingen die we hebben bedacht, vervolgens uitgevoerd en samen tot een succes hebben gemaakt! Neem het Filmhuis, het Open Podium, de Avondvierdaagse en de vele theater- en muziekvoorstellingen. Met ons clubje is het vaak hard werken rondom de vele activiteiten die we organiseren, maar het geeft ook heel veel voldoening. Samen moeten we het doen! Omdat ik het tijd vond voor een nieuwe stap en ik mij (na een reis door Amerika) wil focussen op mijn werk als literair vertaler Engels, heb ik besloten dat de tijd daar was om mijn taken neer te leggen."

Een opvolger werd gauw gevonden. Barbara Smeitink is sinds 2016 actief bij het dorpshuis en is niet meer weg te denken bij de club. Barbara: "Het zijn drukke tijden, want naast mijn werk en de eigen zaak van mijn man Gilbert, zijn we nu volop aan het verbouwen in ons nieuwe huis in Laag-Keppel. Hoe druk ik ook mag zijn, van de activiteiten die we organiseren en de samenwerking krijg ik altijd nieuwe energie!".

Met deze bekende gezichten op nieuwe plekken kan De Stichting Dorpshuis Hummelo nog jaren vooruit.

Meer berichten