Willem Terhorst tijdens het afscheid van Normaal in Gelredome.
Willem Terhorst tijdens het afscheid van Normaal in Gelredome. (Foto: )

Willem Terhorst blij met anhangers

'Het is een grote familie'

Door Henri Walterbos

AALTEN/ZELHEM - Zijn de anhangers en het Anhangerschap nog steeds enorm blij met Normaal, en alles wat ze maakten en creëerden, andersom geldt hetzelfde. Normaal-bandlid van het eerste uur, en maker van de meeste vlieguren bij Normaal, bassist Willem Terhorst uit Aalten, heeft waardering voor de anhangers en het Anhangerschap, zo vertelt de geboren en getogen Beltrummer desgevraagd. "Dat het Anhangerschap bestaat, en nog steeds bestaat, dat is het bewijs dat je op de een of andere manier toch iets goeds hebt gedaan, dat mensen zich fan van je noemen. Of anhanger of høker eigenlijk, want bij Normaal spreken we niet van fans. Anders zijn ze niet zo enthousiast zou ik zeggen."

Ook de bescheiden man in de luwte was verrast dat het Anhangerschap bleef bestaan na het officiële afscheid in het Gelredome, december 2015. "Dat is heel bijzonder. Het is een grote familie. Vaak was en is het zo dat bij optredens de eerste paar honderd mensen die vooraan stonden allemaal anhangers waren. Die kennen elkaar, spreken met elkaar af, gaan met elkaar ergens heen. Het høkersweekend is daar ook een bewijs van. Dat het van tevoren al uitverkocht was en wij daar als Normaal spelen is best wel uniek. Dat is een beloning naar de mensen dat ze ons altijd zo trouw zijn gebleven. Ook als dank voor het standbeeld in Hummelo, een initiatief van het anhangerschap."

Nieuw album
Het nieuws dat Bennie Jolink afgelopen week zelf naar buiten bracht over een optreden van Normaal met Hemelvaart 2020 op het Trekkertrekterrein in Lochem, wordt door anhangers en vele andere liefhebbers van de boerenrockband en hun muziek met groot enthousiasme ontvangen. De vergunningen zijn nog niet rond, zo bleek later echter. De Normaal-frontman had uit enthousiasme zijn mond voorbijgepraat. Andere plaatsen boden zich direct al aan om het optreden binnen te halen, in geval de papieren in Lochem niet voor elkaar zouden komen. Dat optreden zal er dus komen. "Bij leven en welzijn natuurlijk," houdt Willem een slag om de arm. Willem is er blij mee. "Optreden is altijd mooi. Muziek maken is mijn hobby. Dat zal het ook altijd blijven, tot aan het laatste einde toe." Dat er een nieuwe cd van Normaal komt, met nieuw werk, dat vernam Willem ook. "Er bleek belangstelling te zijn voor een nieuw album van Normaal, dus gaan we daar mee aan het werk."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden