Dennis Steenbergen Buunk met zijn dochters Linn (l.) en Yfke. Foto: Liesbeth Spaansen
Dennis Steenbergen Buunk met zijn dochters Linn (l.) en Yfke. Foto: Liesbeth Spaansen

Uitdagingen genoeg voor jubilaris Dennis Steenbergen Buunk

HALLE – Automobilisten die over de Halseweg van Zelhem naar Halle rijden toeteren een paar keer. Het is voor Dennis Steenbergen Buunk, die donderdag 29 augustus zijn 25-jarig jubileum bij Autobedrijf Vruggink in Halle vierde. Hij werd opgehaald met een auto vol ballonnen en zag bij aankomst op zijn werk een enorme jubilaris staan en op een bord het oproepje om te toeteren. Binnen hingen waar je keek linten en bordjes met 25 erop. Een enorme slagroomtaart voor bij de koffie ontbrak niet.

Door Liesbeth Spaansen

September 1994 bood toenmalig eigenaar Jan Vruggink Dennis Steenbergen Buunk werk aan. "Ik had net vakantiewerk gedaan bij een ander autobedrijf, daar kon ik eerst wel, maar later toch niet blijven," vertelt Dennis. "Maar ik had wel een werkplek nodig, vanwege mijn studie. Jan zei toen: 'kom eerst maar even hier werken'. Zo ben ik hier gekomen."

Dennis volgde destijds de opleiding Motorvoertuigen aan het Graafschap College in Doetinchem. "Ik ging een dag naar school en je moest daarnaast dus vier dagen werken." Het werken beviel beide partijen goed. Nadat een collega afscheid genomen had van het autobedrijf in Halle, kon Dennis blijven. Na het voltooien van de opleiding volgde hij nog meerdere trainingen en werd tot slot Eerste Monteur en Apk-keurmeester.

Door de jaren heen is er veel veranderd bij Autobedrijf Vruggink. "Het was destijds een Lada dealer en vanaf 1996 werd het Skoda. Dat merk hebben wij grootgebracht in de Achterhoek," lacht Dennis, die zelf een Skoda Octavia als familieauto heeft. "Nu zijn we gespecialiseerd in de Volkswagengroep (VAG), daar hebben we alle testapparatuur voor beschikbaar en we zijn aangesloten bij Bosch Car Service. Iedereen kan hier komen voor onderhoud, met alles waar vier wielen onder zit."

Ook na 25 jaar zijn er voor Dennis nog uitdagingen genoeg. "Je bent hier niet alleen monteur, er is altijd wel wat te doen. En in de vakantieperiode help ik ook in de receptie en de planning. Laatst zelfs nog facturen gemaakt. Het is een veelzijdige functie."

Na een werkweek van vijf dagen rest Dennis thuis genoeg hobby's. Sportief als hij is, stapt hij zo nu en dan op de mountainbike. "Ik deed lang aan motorcross en had een Enduromotor. Die heb ik verkocht, want ik ben nu druk aan het verbouwen thuis. Misschien pak ik het straks weer op."

Dat hij zou worden opgehaald voor zijn jubileum, wist hij eigenlijk wel. "Ik ben de tweede medewerker die het 25-jarig jubileum bij Vruggink viert," zegt Dennis. "Ja, er zijn ook klanten die al 25 jaar hier komen, maar sinds internet zijn autokopers niet meer regio-gebonden. We hebben klanten vanuit de buurt, maar ook van ver buiten de regio. Die staan op de camping en komen dan met hun auto hier voor een onderhoudsbeurt."

Gedurende de dag blijven voorbijgangers toeteren en komen de felicitaties via facebook binnen. Het jubileum wordt nog gevierd met een familiediner, waar Dennis en zijn vriendin Brenda, de dochters Linn en Yfke en de beide ouderparen mogen aanschuiven.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden