Normaal treedt op tijdens Høkersweekend-jubileum. Fotografie: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman
Normaal treedt op tijdens Høkersweekend-jubileum. Fotografie: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman

Normaal treedt op tijdens Høkersweekend

ZELHEM - Het Anhangerschap van Normaal bestaat veertig jaar en dat gaat komend weekend tijdens het jaarlijkse Høkersweekend niet onopgemerkt voorbij. Op het terrein van café De Tol in Zelhem zullen op vrijdag 30 augustus, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september vele bands van zich laten horen.

De 'anhangers' kijken met name uit naar het optreden van Normaal op zondagmiddag. Na het optreden op Hemelvaartsdag in Lochem zullen Bennie Jolink en zijn mannen voor de tweede keer dit jaar het podium betreden.

Kaarten hiervoor zijn niet meer verkrijgbaar. Zowel de passe-partouts als de zondagkaarten waren in juni al uitverkocht. Nooit eerder in de geschiedenis van het Høkersweekend gebeurde dat zo snel. Wel zullen er op vrijdag en zaterdag aan de deur nog kaarten te koop zijn.

Op vrijdag treedt onder meer Old Ni-js op en staat de Ierse band The Logues op de planken. Zaterdag spelen achtereenvolgens The Fortunate Sons, De Paloma's, de Anhangerschapsband, Gimme Shelter en de Kisjeskearls.

Tijdens de veertigste editie van het Høkersweekend is speciaal gebrouwen Anhangerschaps-bier te verkrijgen. De opbrengst hiervan gaat SONOM, de stichting van neuroloog Chuck van de Vlasakker, een vriend van Jolink. Zijn stichting ondersteunt artsen in opleiding in het Afrikaanse land Malawi.

Meer berichten