De Never Mind Jazz Band. Foto: Piet van der Putten
De Never Mind Jazz Band. Foto: Piet van der Putten

Jaren '20 jazz bij De Kruisberg

DOETINCHEM - Ze zijn met zijn zessen, maar klinken af en toe als twaalf man: de Never Mind Jazz Band. Op zondag 8 september treden ze op in hotel-bistro De Kruisberg in Doetinchem.

Anders dan de naam doet vermoeden staat de Never Mind Jazz Band wel degelijk voor een serieuze aanpak van de jazz uit de jaren twintig. Het accent ligt op de gloriejaren 1925-1929. Het repertoire strekt zich uit van de kleinere bands van onder meer Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton en Bix Beiderbecke tot aan de vroege big bands zoals van Duke Ellington en Fletcher Henderson. De originelen zijn zodanig 'teruggearrangeerd' naar de 6-mans bezetting, dat de band af en toe als tweemaal zo groot klinkt.
De Never Mind Jazz band is een graag geziene gast in jazzclubs en is regelmatig te vinden op festivals in Nederland, België en Duitsland. De groep, afkomstig uit de omgeving van Eindhoven, bestaat inmiddels meer dan veertig jaar en heeft een zestal eigen lp's en cd's opgenomen. Bezetting: Henk Velema- cornet, zang en muzikaal leider; Peter Biemans – trombone, klarinet en zang; Ad van Erp – rieten, fluit en zang; Nol van Iersel – banjo, zang en zakelijk leider; Joris Nieuwendijk: bastuba en Christ Vingerhoets – drums.
Het optreden duurt van 14.30 tot 17 uur. De entree bedraagt 10 euro. Info: Doe Jazz '81, tel. 0314-324060 of 06-40254099, e-mail: info@doejazz81.nl,

www.doejazz81.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden