IJzevoorde liet zien wat het waard is. Foto: PR
IJzevoorde liet zien wat het waard is. Foto: PR (Foto: )

IJzevoorde topper bij Zomer in Gelderland

IJZEVOORDE - Omroep Gelderland was met het programma Zomer in Gelderland op 9 augustus in IJzevoorde. Het team heeft samen met inwoners en andere belangstellenden IJzevoorde op de kaart gezet. Het dorp, qua inwoneraantal de kleinste deelnemer ooit, eindigde op een voorlopige eerste plaats, met een eindscore van 498 punten en een cheque van 850 euro.

Tijdens de dag is geld opgehaald voor een nieuw te bouwen toiletgroep in cultureel centrum De Pokkershutte. Het programma laat de deelnemende dorpen geld verdienen op vier onderdelen, die ieder maximaal 250 euro opleveren. IJzevoorde haalde de maximale score op publiek (meer dan 350 mensen). Er kwamen er 770 kijken terwijl het dorp zelf slechts vijftig inwoners telt. Ook decor kreeg de hoogste waardering. De dagopdracht was: bouw de oude Pokkershutte en de huidige na en toon de Pokker, alias de marskramer. Het spel (met de weegschaal) leverde 200 euro op omdat het gewicht net iets onder de 1000 kilo bleef. Bij de parade, waarin alle verenigingen werden getoond, was de opbrengst nog iets lager: 150 euro. Daarmee verzilverde IJzevoorde 850 van de maximaal 1000 te verdienen euro's van Omroep Gelderland.
Daarnaast werd er nog met de pet rondgegaan en was de baromzet zo goed dat de dag in totaal 2000 euro opbracht. Er zullen nog een dvd en fotoboek worden uitgebracht. De opbrengsten hiervan zullen ook gebruikt worden voor het uiteindelijk doel. De organisatie wil graag alle sponsoren en vrijwilligers hartelijk bedanken omdat het zonder hun hulp niet mogelijk was geweest.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten