Annie Elissen viert feest van verbinding: verleden en heden

De kip is op weg naar het feest in kledij uit een rijk verleden. Foto: Annie Elisssen-Groot Tjooitink
De kip is op weg naar het feest in kledij uit een rijk verleden. Foto: Annie Elisssen-Groot Tjooitink

BRONKHORST - Annie Elissen-Groot Tjooitink, geboren in Steenderen, exposeert van 24 augustus t/m 1 september in de Kapel van Bronkhorst. "Het is elk jaar weer heerlijk om te kunnen en te mogen exposeren op deze bijzonder plek." Dit zeker voor het dertigste jaar. Dit resulteert nu in een feestelijke en kleurrijke expositie met soms een vleugje humor. De kapel is dagelijks geopend van 10.30 tot 17.30 uur.

De koeien zijn jarenlang favoriet geweest. De laatste tijd hebben ze een beetje plaats gemaakt voor vele andere dieren, mensen en bloemen, maar ze komen net als de kippen telkens weer terug. Haar nieuwste 'bruidskoe' laat dit vol kleur zien. Daarnaast is er de nieuwe serie van diverse dieren op weg naar het feest, sommige gekleed in kledij uit een rijk verleden met veel kant.
Een andere twist met het verleden zijn de schilderijen van het Melkmeisje en Het Meisje met de Parel van Vermeer, gecombineerd met schilderijen van andere oude meesters, modern weergeven.
Het beschilderen van glas, porselein en objecten heeft onderhand ook een grote plek ingenomen; vele vazen, schalen, planken, kannen enzovoorts, zijn voorzien van een mooi nieuw jasje van verf. Prachtig om van iets ouds iets heel nieuws te creëren.

Annie geeft schildercursussen en workshops in haar ruime en lichte atelier achter haar woning in de Zegerijstraat in Brummen. Dit is tevens de plek waar haar kunst ontstaat.


www.annie.elissen.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten