Open zaterdag St Joriskerk Drempt

DREMPT - Ook op zaterdag 17 augustus staan de deuren van de eeuwenoude St Joriskerk in Drempt weer wagenwijd open, voor de zevende keer deze zomer. De kerk met haar beroemde wandtapijten en beeldhouwerkjes kan worden bezichtigd en er zijn gastheren/vrouwen aanwezig die informatie kunnen geven over het gebouw dat voor het eerst in 1067 in de archieven wordt genoemd. Tevens is of zijn er op zo'n open zaterdag één of meerdere activiteiten/tentoonstellingen.

Komende zaterdag zijn aanwezig Geert en Marleen Jansen. Geert 64 jaar, is interieurbouwer van beroep. Als hobby maakt hij prachtige houten beelden van dames en dieren bijna op ware grootte. Al vanaf zijn schooltijd is hij heel handig met de draaibank. Hij maakte al vele kandelaars.
Marleen is 60 jaar oud en houdt zich sinds 2016 helemaal met het schilderen bezig. Verschillende thema's die in acryl worden uitgebeeld. Voor blinden en slechtzienden maakt ze voel-schilderijen. Ook organiseert ze thuis workshops met kleine groepjes (maximaal 6) mensen,
Geert en Marleen vormen samen ook een artistiek duo. Geert verzorgt het houtwerk en Marleen beschildert dat met dieren of met een afbeelding op verzoek.
De entree voor de St Joriskerk (Kerkstraat 1 te (Voor)Drempt) is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Open tussen 11 en 17 uur. De koffie staat klaar.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten