Vijfde open zaterdag St Joriskerk Drempt

DREMPT - Op zaterdag 3 augustus staan de deuren van de eeuwenoude St Joriskerk in Drempt weer wagenwijd open. De kerk met haar beroemde wandtapijten en beeldhouwerkjes is dan weer te bezichtigen en er zijn gastheren en -vrouwen aanwezig die informatie over de kerk kunnen geven.

De St. Joriskerk wordt in 1067 voor het eerst in de archieven genoemd. Het verhaal gaat echter dat hij door Karel de Grote in de 8e eeuw gesticht is.

Op deze zaterdag exposeren diverse kunstenaars hun producten. Imelada Uzunovic is dol op wol. Natuurlijke materialen zoals wolvilt en textiel fascineren haar door ontelbare toepassingsmogelijkheden in interieur, kunst en mode. Elk product is uniek, duurzaam en door haar ontworpen en handgemaakt.
Graat Metz is een creatieve duizendpoot. De drang om altijd iets te willen maken, om altijd alles zelf te willen doen, is haar met de paplepel ingegoten. Het is een handige, plezierige en bovenal nuttige 'aandoening' waar ze haar hele leven al gebruik van maakt. Nu Graat op de leeftijd is gekomen waarop het meeste wat nodig was om haar werk te kunnen doen wel is gemaakt, is de tijd aangebroken om het creatieve aspect te laten zegevieren. Oude meubels met een geschiedenis en te veel herinneringen om zomaar weg te doen, kregen een nieuwe 'jas'. Ze werden omkleed of door midden gezaagd en groter gemaakt. Compleet veranderd. Nieuwsgierig ? Kom kijken.
Ingrid Sewpersad. Is van oorsprong grafisch vormgever. Door de jaren heen ging ze steeds meer op onderzoek uit met potlood, penseel en camera. Inspiratie vond ze onder andere in het rivierenlandschap rond Nijmegen. Dit resulteerde in een serie alu-landschappen. De alu-landschappen zijn afdrukken op aluminium die in hun sfeer uniek zijn. Door rechtstreeks op het aluminium te printen ontstaan prachtige sfeerbeelden van landschappen.

Meer berichten