Koningspaar Rob en Anke Dijkstra. Foto: PR
Koningspaar Rob en Anke Dijkstra. Foto: PR (Foto: )

Rob Dijkstra koning De Meene

ZELHEM - Een welgemikt schot van Rob Dijkstra haalde in De Meene het laatste stuk van de vogel naar beneden, waarmee hij vorige maand schutterskoning van de Zelhemse buurtschap werd.

Het was in het derde weekend van juni, traditioneel het weekend waarin het buurtfeest van de gelijknamige buurt- en toneelvereniging wordt gevierd. De donderdagavond werd in de feestperiode van 13 t/m 15 juni met een geweldige playbackshow en een muziekbingo ingevuld door een aantal leden. Omdat B&D evenementen dit jaar voor het laatst de horeca verzorgde op het buurtfeest kregen zij een bedankje. De vrijdagavond was er weer de jaarlijkse autosterrit. Na een veertigtal kilometers door de mooie Achterhoek bleken Bennie & Ada Stoltenborg en Martijn & Mirjam Kool de route en de opdrachten het beste te hebben uitgevoerd.
De zaterdagmiddag begon met het binnenhalen van de koningin (Berry Stapelbroek) van vorig jaar. Zij werd met een mooie open auto afgeleverd op het feestterrein en door de kinderen met hun prachtig versierde mutsen welkom geheten. Daarna werd door middel van het lossen van het eerste schot het buurtfeest geopend. Voor de kinderen waren er diverse spelletjes en een leuke theatervoorstelling en de volwassenen konden zich met de traditionele volksspelen vermaken. Het buurtfeest werd afgesloten met een geweldige feestavond met medewerking van de band Ziezoo.
De winnaars van de diverse spelletjes zijn:
Vogelschieten: Romp: Rob Dijkstra; kop: Gerard Winkel; linkervleugel: Bennie Susebeek (Zelhem); rechtervleugel: Henk Berendsen; staart: Laura Ebing.
Kegelen dames: 1. Ilse Bargeman; 2. Karin Hengeveld; 3. Berrie Stapelbroek.
Kegelen heren: 1. Bennie Stoltenborg; 2. Marcel Roekevisch; 3. Alwin Groot Roessink.
Ballero: 1. Joke Wijgman; 2. Fleur Janssen; 3. Bennie Susebeek.
Schijfschieten: 1. Henk Hebbink: 2. Henk Reinders: 3. Henk Radstake.
Sjoelen: 1. Jeanet Stoltenborg; 2. Simone Janssen; 3. Miranda Verlangen.
Doeltrappen: 1. Bennie Susebeek; 2. Bennie Stoltenborg; 3. Sieny Rosegaar.
Ringrijden: 1. Laurens Bulte; 2. Henk Radstake; 3. Bennie Stoltenborg.
Boodschappenpakket raden: Bernadette Janssen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden