Kinderen kunnen ook zélf vissen tijdens de ZomerVISkaravaan. Foto: Frank van der Burg)
Kinderen kunnen ook zélf vissen tijdens de ZomerVISkaravaan. Foto: Frank van der Burg)

ZomerVISkaravaan in Gaanderen

GAANDEREN - Alle kinderen die gek zijn van sportvissen en jonger zijn dan 14 jaar, zijn welkom op een vis-event, dat georganiseerd is dankzij de samenwerking tussen Sportvisserij Nederland en hengelsportverenigingen De Oude IJssel en De Rietvoorn Doetinchem. Dat event vindt plaats op maandag 22 juli aan de Bielheimerbeek ter hoogte van sluis Pol in Gaanderen. Deze dag is onderdeel van de zomerVISkaravaan.

Het event in Gaanderen duurt van 10:00 tot 16:00 uur. De activiteiten zijn niet tijdsgebonden dus deelnemers kunnen inlopen wanneer ze maar willen, mits ze zijn ingeschreven. De organisatie zorgt voor hengels, aas en voer en er is gratis drinken beschikbaar. Een lunchpakket moeten deelnemers wel zelf meenemen.
Door het hele land vinden in juli, augustus en september dertig eendaagse vis-events plaats. Op elke locatie is van alles te beleven. Kinderen kunnen hun eigen vistuigje leren maken, vechten met de grootste vissen op de drilsimulator en alles leren over de biologie van vissen en andere onderwaterdieren. Onder begeleiding van professionals kunnen kinderen ook zélf vissen. Alle kinderen gaan naar huis met een goodiebag en maken kans op een gratis hengel.

Inschrijven
Meer informatie over de ZomerVISkaravaan en de locaties van alle visdagen is te vinden op www.stekkie.nl. Hier kunnen kinderen zich ook per locatie inschrijven voor deelname.

Meer berichten