Harald Wiltink en Anke van Ampting openen De Melktap Toldijk. Foto. PR
Harald Wiltink en Anke van Ampting openen De Melktap Toldijk. Foto. PR

Angelique Krüger opent De Melktap Toldijk

TOLDIJK - Op zondag 14 juli organiseert maatschap Wiltink van Ampting aan de Lamstraat 12A te Toldijk van 11.00 tot 16.00 uur een open dag, met om 12.00 uur de feestelijke opening van de nieuwe melktap door Angelique Krüger.

De reden dat Harald Wiltink en Anke van Ampting met deze melktap gestart zijn, is om de sector meer te promoten en omdat ze het leuk en belangrijk vinden om bezoekers over hun boerderij te vertellen. Er staat ook een informatiebord bij de melktap met wat zij allemaal doen op de boerderij.

Zondag de 14de juli is er ook een zomermarkt met diverse kraampjes vol leuke en lekkere dingen. Zo zijn er verschillende foodtrucks en staan er standhouders met handgemaakte producten uit de regio. De boerderij, waar de lekkere melk uit de melktap vandaan komt, is te bekijken. Op deze moderne boerderij is veel aan het comfort van de koeien gedacht en is deze energieneutraal door middel van zonnepanelen. Verder doen ze nog veel aan biodiversiteit door het inzaaien van akkerranden met verschillende soorten kruiden. Om 14.00 uur wordt er gemolken, dan kunnen belangstellenden met eigen ogen zien welke weg de melk aflegt van koe naar melktap. Voor de kinderen is er een zandbak, een springkussen en een minikraan waarop de kleine deelnemers hun kunsten mogen laten zien.

De toegang is gratis, maar parkeren van de auto kost 2 euro, wat ten goede komt aan de Oranjevereniging van Toldijk. Meer informatie is te vinden op facebook.


Facebook.com De Melktap Toldijk

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden