Robin van Oldeniel. Foto: Kevin Westerik.
Robin van Oldeniel. Foto: Kevin Westerik.

Motocross in Hummelo

HUMMELO - Motorsportvereniging TCD Hummelo houdt op zondag 14 juli op het motocrosscircuit 'de Heksenplas' motocrosswedstrijden die meetellen voor de landelijke competitie. De deelnemers zullen alles uit de kast halen om tijdens de manches zo hoog mogelijk te eindigen en daarmee flink wat punten te scoren voor het kampioenschap. Er wordt gestreden in vijf klassen: 125cc, 250cc, 500cc, zijspan/quads Youngsters en quads Junior.

In alle klassen is de strijd bijzonder spannend. Bij de 125cc staat Remco Doornwaard (Gennep) 42 punten voor op Klaas Hofstede (Staphorst). En aangezien er per manche vijftig punten te verdienen zijn, is er nog niets zeker. Derde staat hier Twan Wijlens (met 50 punten minder dan Klaas). Clubleden Bjorn Berendsen (Hengelo, 8ste), Thijs ten Have (Ziewent (10de) en Mees van Lenning (Zelhem, 12de) hopen hun kennis van het thuiscircuit maximaal uit te buiten. En ook wil Maureen Zweers (Joppe), clublid en een van de weinige dames in het deelnemersveld, haar huidige 18de positie in de stand flink verbeteren.
Ook in de 250cc-klasse zijn de verschillen in de top klein. Aan kop gaat clublid Robin van Oldeniel (Eefde) met een voorsprong van 21 punten op Dennis van Wordragen (Bleiswijk). 24 punten daarachter volgt Bryan de Jong (Harfsen).
In deze klasse prijkt een flink aantal clubleden die zich voor eigen publiek maximaal zullen willen manifesteren: Gabriel Kasten (Lichtenvoorde, 5de), Ruben Koskamp (Zelhem, 6de) en Hessel Danen (Rheden, 10de). Lager in het klassement zijn nog te vinden Jeremy Markerink (Lobith), Marnik Janssen (Zelhem), Nick Leferink (Didam), Ionno Kuster (Doesburg), Bjorn Wismann (Vorden), Romack Bosker (Dieren), Thijs Bulten (Vorden), Juell Peeters (Zelhem), Mickey Lintsen (Tolkamer), Derek Joosten (Didam), en Jurgen Kaal (Wehl).
De mannen in de 500cc maken het helemaal spannend. Koploper Tristan Evers (Ede) heeft 6 punten meer dan Rob Windt (Borgercompagnie), maar Rob heeft de laatste wedstrijden gewonnen en is duidelijk op jacht naar de koppositie. Brian List (Vlieland) is derde met 32 punten achterstand op Rob. Clubleden Kevin Wanders (Westervoort) en Ismo Wolsink (Hengelo) gaan ook voor verbetering van hun positie in het kampioenschap.

Jeugd
De jeugd heeft de toekomst en de jonge rijders verdienen het dan ook om wedstrijdervaring op te doen en zich aan het publiek te tonen. TCD Hummelo biedt de jonge zijspan- en quadrijders een kans zich in de kijker te rijden.
Op diverse punten langs het 1460 meter lange circuit zijn de prestaties van de deelnemers goed te volgen en kunnen ze ook aangemoedigd worden. Na afloop van de training en manches zijn de deelnemers te vinden in het vrij toegankelijke rennerskwartier. De entree bedraagt 5 euro voor een hele dag motocross in een mooie bosrijke omgeving. De trainingen beginnen om 9 uur, en de wedstrijden starten om 12 uur. Het circuit 'de Heksenplas' is te bereiken via de Sliekstraat (N314), afslag Rozengaarderweg.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden