Volksfeest Keppel & Eldrik in september

KEPPEL & ELDRIK - Het duurt nog even, maar in de eerste week van september is het eindelijk zover: het volksfeest Keppel & Eldrik. Vier dagen duurt het, verspreid door de week.

Het eerste evenement is op zondagmiddag 1 september: een puzzeltocht per fiets voor het hele gezin. Vertrek om 13.30 uur vanaf de Hessenhal in Hoog-Keppel. De woensdagmiddag van 4 september begint met een optocht van de Kleine Schutterij door Hoog- en Laag-Keppel en Eldrik. Vanaf 13.00 uur verzamelt de stoet zich bij de Hessenhal in Hoog-Keppel. Op camping Siebieverden in Eldrik staan die middag tot 16.30 uur spelletjes klaar voor de kinderen.
Dan gaat de versnelling erin bij het volksfeest. Op vrijdagavond 6 september start om 19.00 uur de zeskamp met spectaculaire behendigheidsspelen. Inloop op het terrein van het Hessenbad in Hoog-Keppel vanaf 18.30 uur. Teams bestaan uit vier personen (vanaf 12 jaar). Aanmelden bij Coen van Beek (06-53630502). Aansluitend is er van 21.00 tot 00.30 uur een feestavond in de tent op de Van Panhuysbrink, met muziek van de Drive-in show 'No Problemo'
Op de laatste dag, zaterdag 7 september, verzamelen zich om 9.30 uur de deelnemers aan de optocht. Dat gebeurt op het Wilhelminaplantsoen in Laag-Keppel. De organisatie zorgt voor koffie, thee en een broodje. De optocht start daar om 10.00 uur en na een korte ronde door het dorp gaat het verder naar Hoog-Keppel, waar de optocht rond 12.00 uur op de Van Panhuysbrink wordt afgesloten. De vaandelzwaaier, de bielemannen en de muziekvereniging Hummelo en Keppel begeleiden de optocht. Het traditionele vogelschieten begint om 12.30 uur. 's Middags zijn de volksspelen, waaronder vrije-baan kegelen, ringsteken en kruisboogschieten.
's Avonds start om 20.00 uur het slotfeest. De Pianoman treedt op in de tent op de Van Panhuysbrink. Rond 23.30 uur wordt aan de rand van de golfbaan, op de hoek van de Prinsenweg en de Burgemeester Vrijlandweg, het vuurwerk afgestoken.
Meer informatie volgt in het programmaboekje. Dit boekje wordt ongeveer twee weken voor het Volksfeest verspreid. Wie met een wagen aan de optocht wil deelnemen kan zich tot 15 augustus aanmelden via een e-mail aan Volksfeestkeppeleneldrik@gmail.com. Voor de bouw van een wagen heeft de organisatie een bedrag van 100 euro beschikbaar per wagen. Een groep (vanaf vijf personen) kan rekenen op een bijdrage van 50 euro. De organisatie roept mensen ook op om 'vriend' van het Volksfeest in Keppel en Eldrik te worden en een bijdrage aan deze fraaie traditie te leveren. Zij kunnen zich via hetzelfde e-mailadres melden.

Meer berichten