Gezamenlijk optreden bij Erve Kots. Foto: Gerdien Saalmink
Gezamenlijk optreden bij Erve Kots. Foto: Gerdien Saalmink (Foto: )

Duits-Nederlandse superfolklore in Zelhem

ZELHEM - De Folkloristische Dansgroep Wi'j Eren 't Olde uit Velswijk heeft een super-folkoreweekend beleefd. De reden daarvoor was het bezoek van de Original Scheeßeler Trachtengruppe uit Scheessel (D).

De Duitse gasten werden op vrijdagmiddag 5 juli ontvangen met een welkomstborrel. Hun repertoire staat bekend als Scheeßeler Bunten, oude dansen uit de eigen streek met de bijbehorende muziek en klederdracht. Dat lieten zij voor het eerst zien op zaterdagmiddag, toen iedereen in vol ornaat aanwezig was op de Markt in Zelhem, tegen de achtergrond van de Lambertikerk. De groep uit Scheeßel en Wi'j Eren 't Olde deden deze middag afwisselend optredens. 's Avonds was er een gezellige avond, waarbij tot in het schemerdonker gedanst werd.
Op zondagmiddag ging het programma verder bij Erve Kots in Lievelde, een prachtige locatie in het mooie Achterhoekse landschap, met opnieuw optredens van beide groepen. Wi'j Eren 't Olde werd uitgenodigd om volgend jaar januari naar Scheeßel te komen om deel te nemen aan hun Scheeperabend. Na een gezamenlijke lunch was het tijd om weer afscheid te nemen na zo'n mooi weekend.
Meer informatie over Wi'j Eren 't Olde op de website

http://www.wijerentolde.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden