Open Zaterdag St Joriskerk Drempt

DREMPT - Traditioneel zet de St Joriskerk te Drempt in de maanden juli en augustus de deuren open voor eenieder die de meer dan duizend jaar oude kerk met zijn beroemde wandtapijten en beeldjes eens van binnen wil zien. Tevens is er dan op zaterdagen een activiteit of een tentoonstelling.

Op de tweede Open Zaterdag, op 13 juli, kunnen de bezoekers kennismaken met het werk van Anke Wiermans. Sinds enkele jaren is ze besmet met het 'glasvirus'. Tijdens een vakantie in Tsjechië bezocht ze een glasfabriek en enkele glasblazers. Ze vond het geweldig om deze kunstenaars aan het werk te zien. De hitte van de glasovens, het vloeibare glas, het vakmanschap van de glasblazers, de daaruit voortvloeiende kunstwerken. Inmiddels besteedt Anke heel veel tijd aan een andere techniek in de glaskunst: glas fusen ofwel versmelten. Hier ligt echt haar passie binnen de glaskunst. Sieraden, schalen, glasobjecten die ze met veel liefde en plezier maakt, zowel vrij werk als in opdracht. Tevens geeft ze workshops voor mensen die ook eens met het glas fusen kennis willen maken. Op facebook is haar pagina te vinden onder Kunstig Glas.
De entree voor de St. Joriskerk is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De koffie staat klaar en de bezoeker is welkom tussen 11 en 17 uur. De kerk is te vinden aan de Kerkstraat 1 te (Voor)Drempt.

Meer berichten