De Hummelose kerk 180 jaar springlevend

HUMMELO - Het is tijd voor een feest in de kerk van Hummelo, het centrale middelpunt van het dorp. Op zondag 7 juli 1839, 180 jaar geleden, werd de dorpskerk in Hummelo in gebruik genomen. Op 7 juli 2019 wordt het 180-jarig bestaan gevierd met twee bijzondere evenementen.

Om 10.00 uur wordt in de kerk een speciale dienst gehouden. Na afloop van deze kerkdienst wordt met elkaar koffie en thee gedronken in het naastgelegen dorpshuis 'de Ruimte'. De hele dag staat het kerkorgel centraal. Een prachtig, maar tegelijkertijd kwetsbaar, instrument. Het is kostbaar een orgel in stand te houden en om die reden is lang geleden een orgelfonds gevormd.

Voor het tweede evenement wordt iedereen dezelfde dag vanaf 16.00 uur in de gelegenheid gesteld kennis te maken met het orgel in de kerk van Hummelo. Organist Gert de Rijder uit Lobith bespeelt het orgel en zal vertellen over de geschiedenis en het gebruik van het orgel in kerkdiensten. Na afloop zal het eerste exemplaar van het door Cees Doppenberg en Hein Roth ontwikkelde boek 'de Hummelose Kerk 180 jaar springlevend' aan een bekende Hummeloër worden aangeboden. Het boek beschrijft de geschiedenis van de Hummelose kerk. Ook beschrijven enkele bekende plaatsgenoten en predikanten hun gevoelens bij en ervaringen met de dorpskerk in deze uitgave. Het boek zal te koop zijn en voor belangstellenden door Cees Doppenberg en Hein Roth worden gesigneerd. De gehele opbrengst van het boek komt ten goede aan het orgelfonds van de kerk. Na afloop worden in de Ruimte de festiviteiten afgerond.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden