Vrijwilligers van Toeristisch Platform en TIP Zelhem: Jan-Willen de Gee, Joke Buunk, Gerrie Til, Ilse Janssen, Marti Hebbink, Marianne van Elk, Caroline Wesselink, Dinie Hukker. Foto: Liesbeth Spaansen
Vrijwilligers van Toeristisch Platform en TIP Zelhem: Jan-Willen de Gee, Joke Buunk, Gerrie Til, Ilse Janssen, Marti Hebbink, Marianne van Elk, Caroline Wesselink, Dinie Hukker. Foto: Liesbeth Spaansen

Nieuw seizoen start met nieuw Zelhemmertje

ZELHEM – Het Zelhemmertje, de toeristische gids van Zelhem is vernieuwd. Het boekje is populair bij toeristen, recreanten, maar zeker ook Zelhemmers. Het Toeristisch Informatie Punt Zelhem, kortweg TIP is nu voor het derde jaar in het Leerhuijs, het ontmoetingscentrum van de Lambertikerk in Zelhem.

Door Liesbeth Spaansen

"De Zelhemmertjes waren op en we moesten nieuwe laten drukken," vertelt secretaris en coördinator van de vrijwilligers van TIP Zelhem Caroline Wesselink. "Nu hebben we de nieuwe uitgave van Ontdek Zelhem e.o. meteen voorzien van de nieuwste informatie en foto's en we hebben er wandelingen aan toegevoegd. We zijn er erg blij mee." Verder is de opmaak herkenbaar gebleven. "De vijftig leden zijn allemaal ondernemers en detaillisten van het Toeristisch Platform en de TIP en van hen staat de informatie in het boekje." Het boekje kan worden gemaakt van het lidmaatschapsgeld van de leden van het Toeristisch Platform en het budget wat de gemeente ervoor heeft. "Maar we blijven zuinig, we werken met geld van de leden tenslotte. Zij mogen hun informatiemateriaal hier ook neerleggen, net als verenigingen."

Bij de TIP Zelhem zijn verschillende routes en informatiegidsen te koop, maar verder is veel informatie gratis verkrijgbaar over Zelhem, maar ook Bronckhorst en de Achterhoek. Toeristen kunnen er ook terecht voor leuke souvenirs, zoals sleutelhangers, flessenopeners of een Achterhoekse pet. "De Zelhemse buttons, door Bedrijvig & Ondernemend Zelhem (B&OZ) ontwikkeld, hebben we ook uitgedeeld tijdens de Achterhoekse Wandel4daagse als herinnering. We hebben regelmatig een kraam, zoals bij de WK Trial van de Zelhemse Auto en Motorclub (ZAMC), waar we ook goodybags met informatie hebben uitgedeeld. Maar we staan ook bij de Broodweging bij Muldersfluite, de Halse Dag en de Zelhemse Zomerfeesten." TIP Zelhem bestaat nu vanaf 2014 en dit seizoen is het derde dat er gebruik wordt gemaakt van het Leerhuijs. "De samenwerking is prima, we houden rekening met elkaar." Naast Caroline vormt voorzitter Ilse Janssen en penningmeester Jan-Willem de Gee het dagelijks bestuur. Deze dag zijn vrijwilligers Joke Buunk, Gerrie Til, Ilse Janssen, Marti Hebbink, Marianne van Elk, Caroline Wesselink en Dinie Hukker aanwezig. Marianne van Elk is vanaf het begin vrijwilliger. "Hartstikke leuk om te doen. Je hebt zoveel leuke gesprekken met mensen." "Als er mensen zijn die interesse hebben om als vrijwilliger aan te sluiten bij de TIP mogen ze zich bij mij melden," lacht Caroline.

TIP Zelhem is vanaf 1 juli weer zes dagen per week open: maandag van 11.00 tot 15.00, dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 15.00 uur, vrijdag (marktdag) van 10.00-16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.


tipzelhem.nl

Meer berichten