Kruidentuin 't Zunnehöfken. Foto: PR
Kruidentuin 't Zunnehöfken. Foto: PR (Foto: Betsy Maatkamp)

Gratis kijken bij 't Zunnehöfken

ZELHEM - De op het erf van Museum Smedekinck gelegen kruidentuin ’t Zunnehöfken is een van de deelnemers aan het Open Tuinenweekend van Groei & Bloei (afd. Doetinchem) op 6 en 7 juli aanstaande. Gratis toegankelijk is ’t Zunnehöfken echter alleen op die zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.

In de kruidentuin staan keukenkruiden en medicinale, homeopathische en bij- en vlindervriendelijke planten. Sommige planten zijn geschikt als verfplant. In totaal zijn het 150 verschillende soorten. De vormgeving van de tuin is verrassend. Diverse zitjes nodigen de bezoeker uit om in alle rust alles op zich in te laten werken. Er bestaat ook de mogelijkheid om koffie, thee of een drankje te gebruiken. Verder hebben de leden van de werkgroep die de tuin onderhoudt, een winkeltje ingericht. Hier zijn allerlei soorten jam, kruidenazijn, lavendelzakjes en nog veel meer producten verkrijgbaar.
De reguliere openingstijden Museum Smedekinck (inclusief kruidentuin ’t Zunnehöfken) zijn van dinsdag t/m zondag van 13.30-17.00 uur. Entree: 4,50 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis. Het museum is te vinden aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem.

www.museumsmedekinck.nl
www.facebook.com/museumsmedekinck

Meer berichten