Het was gezellig bij het feest voor de vrijwilligers van Elver. Foto: PR
Het was gezellig bij het feest voor de vrijwilligers van Elver. Foto: PR (Foto: )

Feest voor vrijwilligers Elver

NIEUW WEHL - Donderdag 27 juni was het feest voor de vrijwilligers van zorginstelling Elver in Nieuw-Wehl. Alle (400!) vrijwilligers waren uitgenodigd voor een feestavond waar zij in het zonnetje werden gezet. Tijdens deze avond werden maar liefst zeventien jubilarissen gehuldigd, van wie er twee zich al veertig jaar inzetten.

Door de inzet, tijd en aandacht van de vrijwilligers krijgen de bewoners extra aandacht. Coördinator Vrijwilligerswerk José Faassen: 'Het is fantastisch voor onze bewoners dat we zoveel lieve vrijwilligers hebben. Even een stukje fietsen is soms lastig vanwege een tekort aan handen. Samen met een vrijwilliger kan dat wel. Of gezellig samen een bakje koffie drinken kan al zoveel voldoening geven.'
Jan (85 jaar) en Giny (83 jaar) Hagen zijn al veertig jaar vrijwilliger van bewoner Johan. "Johan kreeg vrijwel nooit bezoek. In 1979 zijn we als contactouder begonnen. We halen Johan tenminste één keer per maand op voor een gezellig dagje bij ons thuis. Johan geniet als hij weer 'naar huis' mag, want zo ziet hij het." Johan: "Ik ga naar huis. Bij ome Jan en tante Giny is het echt thuis voor mij."

Meer berichten