Bij de kennismakingswedstrijden konden de jeugdspelers worden beoordeeld. Foto: PR
Bij de kennismakingswedstrijden konden de jeugdspelers worden beoordeeld. Foto: PR

Monsterklus in Zelhems jeugdvoetbal geklaard

Algemeen

Alle voetballertjes beginnen in Zelhem Zelos Combinatie (ZZC) aan nieuw seizoen

ZELHEM - De technische commissies van vv Zelhem en zsv Zelos zijn klaar met een enorme klus: de nieuwe indeling in teams van de jeugdleden van beide verenigingen, die komend seizoen al onder één vlag voetballen. Dit is een belangrijke stap in het traject naar een volledige fusie van beide verenigingen in 2020/2021. De jeugdteams zullen onder de vlag van de samenwerkende jeugdorganisatie ZZC (Zelhem Zelos Combinatie) uit gaan komen in de competitie. De voorlopige indeling van de teams is sinds 1 juli in te zien op de website van beide verenigingen.

Na een duidelijke uitkomst van de Ledenraadpleging op 26 april jl over het voorstel om de jeugdteams van beide verenigingen al met ingang van het komende seizoen samen te laten gaan ging een werkgroep, samengesteld uit leden van beide verenigingen, vol enthousiasme aan de slag om de gewenste samenwerking vorm te geven. Belangrijk uitgangspunt daarbij was om spelers/speelsters zoveel mogelijk op hun eigen niveau te laten voetballen. De ervaring leert namelijk dat dit een van de belangrijkste aspecten is voor het plezier in het spel.

Uitdagend
De voorbereiding van een dergelijke samenwerking is een uitdagende klus, zo mag duidelijk zijn. Zo'n 35 teams voor bijna 400 spelende jeugdleden samenstellen en voorzien van trainers en leiders in zeer korte tijd is een bijna onmogelijke opgaaf. De samenwerkende jeugdorganisatie had daarbij nóg een uitdaging te gaan. Voor een aantal teams in de verschillende leeftijdscategorieën wordt nog aanvulling gezocht in de begeleiding als trainer of leider. Beide verenigingen nodigen kandidaten daarom uit om zich te melden en zo een bijdrage te leveren aan een succesvolle start van het jeugdvoetbal in Zelhem en omstreken bij aanvang van het nieuwe seizoen.
Nadat de kaders voor de samenwerking door de werkgroep en beide besturen waren vastgesteld volgde een inventarisatie van de beschikbaarheid en capaciteiten van spelers en speelsters. Vervolgens kennismakingswedstrijden om zo de verkregen informatie aan te vullen en nog eens te toetsen door het gehele kader van beide verenigingen. Het was een prachtig gezicht om zoveel jeugd en leiding samen bezig te zien op deze avonden. De technische commissies hebben vervolgens op basis van diverse gesprekken en informatie uit de wedstrijden een voorlopige indeling gemaakt van de teams voor de eerste helft van het komende seizoen. De werkgroep heeft dus flink doorgepakt en beide verenigingen zijn daarmee uitstekend op weg om het gekozen doel te bereiken.
De daadwerkelijke start van de samenwerkende jeugdorganisatie zal eind augustus een officieel tintje krijgen met natuurlijk ook de aanwezigheid van alle jeugdleden tijdens deze kick off. Meer informatie daarover en over de vele praktische zaken die van belang zijn voor de leden van beide verenigingen is te vinden op de website van beide verenigingen en op de nieuwe website van de Zelhem Zelos Combinatie die binnen enkele weken live moet gaan.

Foto: PR
Met argusogen worden de spelertjes gevolgd. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant