De winnaar van de onderlinge competitie ‘De Pol’ 6.0 Martin Krabbenborg. Foto: Rob Verkerke
De winnaar van de onderlinge competitie ‘De Pol’ 6.0 Martin Krabbenborg. Foto: Rob Verkerke

Martin Krabbenborg kampioen 6.0 De Pol

Algemeen

ZELHEM - Martin Krabbenborg is op zaterdag 22 juni de winnaar geworden van de onderlinge competitie van de Zelhemse biljartvereniging 'De Pol'. Hij slaagde er tijdens in de finale op de laatste avond in Bjorn Verlangen voor te blijven.

Deze editie 6.0 van de onderlinge competitie liep van 13 april tot 22 juni. Gedurende deze tien weken werd er door veertig deelnemers in acht poules gestreden om een plek in de finale. Het deelnemersveld kende alle speelsterktes van vijftien tot tachtig te maken caramboles met deelnemers afkomstig van verschillende verenigingen. Aan het einde van de poulefase gingen de beste twee spelers van elke poule door naar de knock-outfase van de competitie.
Na de kwartfinales bleven er vier spelers over: Remko Berrevoets, Bjorn Verlangen, Martin Krabbenborg en Laurens Maatman. Op de finaleavond streden zij in een drukbezocht café 'De Pol' om de eindklassering. Er werd door Remko Berrevoets (23 caramboles) en Laurens Maatman (88 caramboles) gebiljart om de derde plaats. Laurens Maatman moest het vanwege zijn grote aantal caramboles hebben van een gecontroleerd spel op overhouden. Hij kreeg dit echter niet goed aan het draaien. Remko Berrevoets maakte mooie caramboles en probeerde de winst te pakken, maar uiteindelijk bleek Laurens toch te sterk. De vierde plek van Remko is desondanks een goede prestatie in een deelnemersveld van veertig spelers.
In de finale streden Bjorn Verlangen (33 caramboles) en Martin Krabbenborg (60 caramboles) tegen elkaar. Bjorn speelde niet slecht en eindigde met een gemiddelde van 0,92. Maar dat was niet genoeg om Martin van de winst af te houden. Deze liet een sterk en constant spel zien waardoor hij met een knap gemiddelde van 2,4 de partij binnenhaalde en daarmee winnaar werd van de Onderlinge Competitie 'De Pol' 6.0.
De competitie, op vrijdagen en zaterdagen, kende een hoge mate van sportiviteit en gezelligheid. Het wedstrijdschema kwam precies uit zonder uitloop of extra inhaaldagen. Dit is mede te danken aan het online coördineren van de competitie. Er zijn maar liefst vijftig wedstrijden verzet, maar door de snelle inzage online voor iedereen konden de wijzigingen binnen de competitiedagen worden uitgevoerd.
'De Pol' 7.0, de nieuwe onderlinge competitie, gaat in maart/april volgend jaar van start. Wie mee wil doen of meer informatie over biljartvereniging 'De Pol' Zelhem wil kan terecht op onderstaande website. De vereniging is ook te vinden op facebook onder de naam Biljartvereniging 'De Pol' Zelhem.

www.bvdepolzelhem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant