Greet Peters haar Noorse Boskat Diesel. Foto: PR
Greet Peters haar Noorse Boskat Diesel. Foto: PR (Foto: )

Schilderijen en houten beelden van kunstenaars uit Zelhem

ZELHEM - Bij Museum Smedekinck is tot en met 22 augustus een expositie van schilderijen van Greet Peters en houten beelden van Henk Kempers te zien. Beide exposanten wonen in Zelhem.

Greet Peters (53) leerde het op klassiek ambachtelijke wijze schilderen op de schilderschool van Marian Merk in Hummelo. Ze schildert het liefst met olieverf, omdat deze de diepte van de kleuren goed weergeeft. Ze schildert op zowel paneel als doek, hoofdzakelijk realistisch, houdt van kleuren en contrast en probeert door het toevoegen of weglaten van licht sfeer te creëren. Greet laat zich inspireren door hetgeen ze door de dag heen rondom zich waarneemt en door wat haar op een bepaald moment bezighoudt. Haar persoonlijke stijl verandert langzaam van een realistische in een wat meer impressionistische manier van schilderen. "Schilderen heeft een belangrijke plaats in mijn leven", vertelt ze. "Het geeft me vreugde en brengt me in contact met mensen die van kunst en de mooie dingen van het leven houden. Je moet van kunst kunnen genieten. Dat doe ikzelf door het te maken. Door te exposeren hoop ik ook anderen ervan te laten genieten."

Henk Kempers (68) maakt al ruim 15 jaar beelden van hout. Hij begon met een cursus bij de Gruitpoort in Doetinchem. Daar gaat hij nu nog steeds naartoe. Henk gebruikt voor zijn beelden alles wat maar mooie nerven heeft. Hij ziet overal wel wat in en wat hij in zijn hoofd heeft, kan hij maken. De houtsoorten die hij gebruikt en de onderwerpen zijn dan ook divers. De ene keer zijn het duidelijk herkenbare figuren, zoals een eikenhouten engel, een essenhouten hoofd, een tulp van amandelhout en een Vlaamse knoop van acaciahout, de andere keer is het iets abstracts, zoals de vrije sculptuur uit de wortels van een kersenboom. Alles is keurig afgewerkt.

Het werk van Greet Peters en Henk Kempers is tijdens de expositie te bezichtigen in De Stal van Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, tijdens openingstijden dagelijks (uitgezonderd maandag) van 13.30 tot 17.00 uur.


museumsmedekinck.nl

facebook.com/museumsmedekinck

Meer berichten