Foto: Achterhoekfoto/nl/Henk den Brok
Foto: Achterhoekfoto/nl/Henk den Brok (Foto: )

ZAMC kijkt terug op fantastische GP Trial

ZELHEM - Indrukwekkend. Dat was dé benaming voor de GP Trial meetellend voor het WK zoals dat afgelopen weekeinde werd gehouden bij de ZAMC in Zelhem. Duizenden toeschouwers genoten twee zonovergoten dagen van topsport op het hoogste niveau. Trial mag dan niet de grootste sport zijn die er bestaat, er wordt niet minder voor getraind door de wereldtoppers op het hoogste niveau.

De ZAMC had een indrukwekkend aantal stenen, keien en rotsblokken van verschillende soorten aangerukt om het de deelnemers in Zelhem zo lastig mogelijk te maken. Bij trial is het de bedoeling dat de deelnemers een parcours rijden zonder daarbij de voeten aan de grond te zetten. Snelheid is minder belangrijk, balanceren en motorbeheersing des te meer.

Per ronde dienen de deelnemers vijftien non-stops af te werken en met twee ronden konden de vele toeschouwers de wedstrijd, opgezweept en geïnformeerd door twee enthousiaste speakers op motorsportaccommodatie De Langenberg, goed volgen.

Ruim zeventig deelnemers, van Spanje tot Nieuw-Zeeland en van Japan tot Noorwegen streden in vier verschillende klassen om de prijzen. Projectmanager Dick Bulten van de ZAMC zag het allemaal tevreden aan. Ruim anderhalf jaar voorbereiding leidde tot een weekend waarin de bobo's van de FIM en KNMV, het talrijke publiek, de deelnemers én de ZAMC-leden met volle teugen genoten. "Er is fantastisch werk verricht. door de parcoursbouwers, maar ook in de kantine, door de mensen die de toiletgroepen schoon hielden en de mensen die het vuil ophaalden."

De GP Trial was zoals een evenement met deze statuur behoort te zijn. Bulten: "Er zijn altijd wel organisatorische dingetjes die nog beter konden, maar dan praat je over een vrachtwagen die net anders kan staan enzo. Al met al ben ik dik tevreden."

Voor de organisatie was het mooi dat 25-voudig wereldkampioen Toni Bou de wedstrijd in Zelhem in de Trial GP-klasse won. Bou is een legende in de trialsport en toonde zijn kunnen op de non-stops in Zelhem. "Het is de eerste keer dat ik in Nederland ben, maar ik wil absoluut terugkomen. Deze wedstrijd is heel goed georganiseerd."


Voor meer foto's, zie Achterhoekfoto.nl

Meer berichten