'Keizerlijk Koningspaar' van buurtfeest Wassinkbrink

Keizerin Daniëlle Toonk met haar man Henri Toonk die 's middags Koning werd. Foto: Corrie Janssen
Keizerin Daniëlle Toonk met haar man Henri Toonk die 's middags Koning werd. Foto: Corrie Janssen (Foto: )

WASSINKBRINK - Zaterdag 15 juni werd het jaarlijkse buurtfeest in de Wassinkbrink weer gehouden. Dit keer werd er 's morgens begonnen met het Keizerschieten. Dit wordt eens in de vijf jaar gehouden met alle Koningen en Koninginnen van de afgelopen jaren. De Keizer van de afgelopen 5 jaar, Wim Walvoort, mocht na een kop koffie met een slagroomsoes te hebben genuttigd, het eerste schot lossen. Bij deze vogel wordt alleen op de romp geschoten. Na 152 schoten, werd de laatste splinter van de vogel naar beneden gehaald door Daniëlle Toonk, oud-koningin van 2012. Zij mag zich vijf jaar de Keizerin van de Wassinkbrink noemen. Na het nuttigen van een Keizerbitter was het voor iedereen tijd om zich te gaan voorbereiden op het middagprogramma.

Normaal wordt de Koning of Koningin met een koets opgehaald, maar door de tijdsdruk had de koningin (Anja Eelderink) aangegeven dat dit wel geschrapt kon worden. Het bestuur vond dit niet kunnen en er werd een alternatief bedacht. Met een versierde bakfiets werd zij opgehaald. Manlief Hans werd uit bed gehaald, en mocht plaatsnemen achter het stuur. Zo werd zij rondgefietst door de Wassinkbrink en onderweg mocht zij nog eenmaal een lintje doorknippen, onder het genot van een glas champagne. De bakfiets werd toen aangevuld met enkele kinderen en het stuur werd overgenomen door iemand anders. Weer aangekomen op het feestterrein mocht de koningin het eerste schot lossen en kon het feest worden voortgezet. Mede door het mooie weer, waar het eerst niet naar uitzag, was het een geslaagde dag. Er werd volop deelgenomen aan alle spellen. Ook de kinderen werden vermaakt met een springkussen, een spelletjescircuit, schminken, ranja en ijs.

De vogel werd er na 287 afgeschoten door Henri Toonk, de man van de Keizerin. Door buren en bekenden werd er een bord bij hun in de tuin geplaatst met de tekst: Leve het Keizerlijk Koningspaar van de Wassinkbrink. 's Avonds werden zij gehuldigd en werd er gezellig nagepraat en gedanst op de muziek van DJ Alex. Het bestuur kijkt terug op een zeer geslaagde dag.

Overige prijzen
Vogelschieten: Kop Anjo Looman, Rechtervleugel Gerard Wentink, Linkervleugel Maarten Wolvetang, Staart Stefan Eelderink. Spijkerslaan mannen 16 jaar en ouder: Dennis Andreoli. Spijkerslaan vrouwen 16 jaar en ouder: Anjo Looman. Spijkerslaan jeugd t/m 15 jaar: Midas Moone. Stokvangen 55+: Arie Beeftink. Stokvangen 16 t/m 54 jaar: Ruben Otten. Stokvangen t/m 15 jaar: Jorieke Walvoort. Gavelgooien vrouwen vanaf 16 jaar: Jolanda Beeftink. Gavelgooien mannen vanaf 16 jaar: Herman Geurts. Sjoelen: Rinie Wentink. Kegelen: Wim Groot Boerle. Kaartjes schieten 17 jaar en ouder: Bjorn Eelderink. Kaartjesschieten t/m 14 jaar derde prijs: Camiel Teunissen, tweede Floris teunissen en eerste werd Midas Moone. Kaartjesschieten 15 t/m 17 jaar: Robin Groot Boerle.

Meer berichten