Herman Harenberg liep zijn 50ste avondvierdaagse Hummelo en zijn vader Gerrit de 42ste. Foto: Liesbeth Spaansen
Herman Harenberg liep zijn 50ste avondvierdaagse Hummelo en zijn vader Gerrit de 42ste. Foto: Liesbeth Spaansen

Herman Harenberg liep 50 keer mee

Algemeen

HUMMELO – Van 3 tot en met 7 juni werd de avondvierdaagse in Hummelo gelopen. Vrijdagavond was de intocht vanaf de Ruurlose Allee naar het dorp onder begeleiding van muziekvereniging Hummelo en Keppel. Herman Harenberg kreeg hier een bijzondere medaille én een cadeau omdat hij voor de 50ste keer in Hummelo meeliep.

Door Liesbeth Spaansen

Er hadden zich 220 deelnemers aangemeld, die zelf konden kiezen welke vier avonden van de vijf ze zouden lopen en welke afstand: 2,5, 5 of 10 kilometer. Het was de 51ste editie, en de vierde keer dat de activiteitencommissie van Dorpshuis de Ruimte deze organiseerde. Elke avond kon daar worden gestart. Het weer werd dagelijks goed in de gaten gehouden, maar gaf uiteindelijk niet veel problemen.

Herman Harenberg vierde een jubileum. Hij liep dit jaar voor de vijftigste keer mee. "Ik heb nooit één vierdaagse overgeslagen. Vanaf mijn 5de tot 59ste jaar loop ik mee. Dat is vanaf de derde klas tot en met de zesde onder begeleiding van school. De meester of juf liep mee. Die waren veel strenger toen; je moest in de groep blijven," weet Herman nog goed. Hij bleef deelnemen aan de vierdaagse in Hummelo. "Ik liep de eerste jaren de 15 kilometer en later met de kinderen, toen ze klein waren de 5 kilometer. Daarna liep ik weer de 15."

Hoewel hij graag wandelt, liep Herman nooit mee met de Nijmeegse Vierdaagse. "Veel te massaal. Mijn vader Gerrit, mijn wandelvoorbeeld, liep hem al 31 keer ... op klompen." Herman liep wel etappes van het Pieterpad (bijna 500 kilometer totaal) en is begonnen met het wandelen op het Marskramerpad van 372 kilometer.

Gerrit Harenberg liep voor de 42ste keer mee met de Hummelose avondvierdaagse. Hij sloeg er wel eens een over. "Ik moest ook nog wel eens werken, melken en kuilen en zo," zegt hij lachend. Bij de Ruurlose Allee kreeg ook Gerrit een fraaie medaille uitgereikt. En een wandeldiploma, net als alle andere deelnemers. Hier werden ook snoepkettingen en bloemen uitgereikt, waarna de wandelaars achter muziekvereniging Hummelo en Keppel aan naar het dorp liepen voor de laatste kilometers.


dorpshuishummelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant