Foto: PR
Foto: PR (Foto: )

Gerrit Susebeek wint Zelhemcup 2019

ZELHEM - De gezamenlijke biljartverenigingen van Zelhem hebben vanaf 8 april weer de Zelhemcup editie 2019 gehouden, dit jaar georganiseerd door biljartvereniging D'n Draejer uit Velswijk. Maar liefst 51 deelnemers streden mee om de felbegeerde trofee te winnen. In het weekend van 25 en 26 mei werden de halve finales en de finale gespeeld in buurthuis D'n Draejer te Velswijk. Na twee lange dagen wist Gerrit Susebeek de Zelhemcup 2019 te winnen.

De halve finale bestond uit twee groepen van vier spelers. Elke groep had een eigen biljarttafel met arbiter en schrijver tot zijn beschikking. Er werd zwaar gevochten om de hoogste plekken in de halve finale. Op zondag werd tijdens de finale gespeeld om de plekken 1 t/m 8.
De finale werd gespeeld tussen Gerrit Susebeek van biljartvereniging De Nijman, 53 caramboles en Willem Siebers van De Tapperij, 73 caramboles. Willem kwam moeilijk op gang en had het gedurende gehele wedstrijd zwaar. Gerrit ging gedurende de hele partij, op een enkele misser na, als een speer. De partij was in 26 beurten uit en Gerrit had hiermee het kampioenschap in zijn zak Wim kwam niet verder dan 41 caramboles.

Johan v. Campen, 26 caramboles moest het opnemen tegen Ap Boesveld, 37 caramboles beide van biljartvereniging de Tapperij om de derde en vierde plaats. Johan wist de winst te pakken. Ap bleef steken bij 27 caramboles in 30 beurten. In de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats stonden Han Peppelman, 58 caramboles en Jos Lamers, 40 caramboles tegen over elkaar. Han Peppelman ging hier met de winst vandoor in 18 beurten. Tegen dit geweld kon Jos niet op en kwam niet verder als 17 caramboles. Er werd om de zevende en achtste plaats gestreden door Willem Wolsink, 33 caramboles van De Nijman en Jan Heusinkveld, 62 caramboles van de Nieuwe Roosegaar. Dit was de langste partij van de middag namelijk 37 beurten.De heren gingen redelijk met elkaar op maar Jan wist aan het eind toch de winst binnen te halen. Willem kon in de gelijkmakende beurt nog gelijk komen maar bleef bij 31 caramboles steken.

Al met al een gezellig en ook spannend finaleweekend, met dank aan de DBO Velswijk en biljartvereniging D'n Draejer.

Meer berichten