Perfect Showband. Foto: PR
Perfect Showband. Foto: PR (Foto: )

Zestiende editie Oosterwijkse Pinksterfeesten

ZELHEM - Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden weer de jaarlijkse Oosterwijkse Pinksterfeesten plaats in Zelhem, op het feestterrein aan de Hogeveldweg (nabij nummer 6). Een heel weekend Achterhoekse gezelligheid voor het hele gezin. Op zaterdagavond vanaf 19.00 uur gaan er weer twee of drie luchtballonnen de lucht in.

Vanaf 20.30 uur is de feestavond in de feesttent met een optreden van de band de Boetners en dj Jordy. De Boetners is een band die name nummers in hun moerstaal vertolkt; rock 'n roll in het Achterhoekse dialect. In het voorprogramma en in de pauzes zal dj Jordy voor de muziek zorgen.

Op zondag 9 juni is er een prachtige oldtimertoertocht voor tractoren en andere old timer voertuigen. De start is om 10.00 uur vanaf het terrein, wie mee wil rijden dient uiterlijk 9.15 uur aanwezig te zijn. Opgave kan nog. Bij terugkomst kan men dan een defilé rijden op het hoofdterrein en zich daarna opstellen op het terrein. Op Eerste Pinksterdag van 10.00 tot 17.00 uur vinden de grote Trekkertrekwedstrijden plaats. Er zal door ruim 200 deelnemers weer op drie banen worden getrokken in de Boerenklasse en Sport- en Hobbyklasse. Voor het eerst dit jaar kan men ook meedoen in de Duitse klasse. Tijdens de pauze op de hoofdbaan mogen de kinderen met hun eigen traptrekkers (t/m 7 jaar) en skelters (8 t/m 11 jaar) meedoen aan een wedstrijdje op de baan. Ook zal er de gehele dag weer kindervermaak zijn met onder andere ballenbak, zandbak, een luchtkussen, schminken en diverse andere dingen.

Nieuw in het programma dit jaar is 'Crazy Living Statue', een spectaculaire act waar Jesse Gerritsen als twee-hoofdig levend standbeeld een act op muziek doet. Deze act is gecombineerd met verschillende goocheltrucs.

Zondagavond 9 juni zullen de Oosterwijkse Pinksterfeesten worden afgesloten met een spetterend tentfeest met medewerking van de Perfect Showband vanaf 20.30 uur . Tijdens de speciale shows van deze band komen de allergrootste hits aan bod en gaat het dak eraf. Alles staat in het teken van interactie met het publiek om er samen een onvergetelijke avond van te maken.

Voor opgave en meer informatie, zie de website.


oosterwijksepinksterfeesten.nl

Meer berichten