Bjorn Massop, chef-kok van Hotel Villa Ruimzicht, topkok en aanhanger van het 'boer tot bord'- idee maakt, samen met kinderen en ouders diverse lekkernijen. Foto: Hotel Villa Ruimzicht
Bjorn Massop, chef-kok van Hotel Villa Ruimzicht, topkok en aanhanger van het 'boer tot bord'- idee maakt, samen met kinderen en ouders diverse lekkernijen. Foto: Hotel Villa Ruimzicht

Foodcamp Zelhem 24 mei

Algemeen

ZELHEM - De Foodcamp is op 24 mei vanaf 15.30 uur bij melkveebedrijf Lomansheide aan de Lageweg 8 in Zelhem. Kinderen en hun ouders gaan samen buiten bootcampen, oogsten en koken, op de plek waar de boer met passie teelt en het verhaal vertelt.

LekkerBoer wil graag bijdragen aan een gezonde leefstijl door kinderen en hun ouders letterlijk in beweging te brengen, en het verhaal achter ons eten te laten beleven op de plek waar het 'gemaakt' wordt. De aanwezige kinderen en ouders worden gestimuleerd in het maken van gezonde keuzes, maar LekkerBoer probeert ook bij een groter publiek bewustwording en lokale samenwerkingen tot stand brengen.

De Foodcamp wordt georganiseerd met lokale partners die een gezonde leefstijl aanhangen en integreren in hun dagelijkse praktijk. Kars Visser en Alexandra Feddema van melkveebedrijf Lomansheide in Zelhem nemen de deelnemers mee over hun bedrijf en laten vanaf de kalfjes tot en met de melkkoeien zien wat er voor nodig is om melk en vlees op hun bedrijf te produceren.

Bjorn Massop, chef-kok van Hotel Villa Ruimzicht, topkok en aanhanger van het 'boer tot bord'- idee maakt, samen met kinderen en ouders een salade met rundvlees delicatessen, zuivel van de boerderij en gezonde mayonaise in de LekkerBoer foodtrailer. Kevin de Voogt van Feelgoodclub Aerofitt neemt de deelnemers mee over het erf en door de weilanden in een kind-ouder farm bootcamp. Kinderopvang Avonturijn ondersteunt de Foodcamp en levert medewerkers die de groepen begeleiden. Bouke Hollak van Jumbo Hollak Zelhem levert producten voor het kookonderdeel en organiseerde een kleurplaatactie in de winkel.

Voor meer informatie, zie: www.lekkerboer.nl/actie. Kinderen kunnen zich aanmelden met hun ouders voor de Foodcamp via www.lekkerboer.nl/foodcamp. De prijs is 7,50 euro per persoon. Aanmelden kan tot en met donderdag 23 mei 2019.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant