Het bestuur van HeavensRide alvast in training. V.l.n.r.: Ferdy Klein Brinke, Mariëlle Klein Brinke, Arjan Mombarg en Ben Albers. Foto: Bart-Jan Keizer
Het bestuur van HeavensRide alvast in training. V.l.n.r.: Ferdy Klein Brinke, Mariëlle Klein Brinke, Arjan Mombarg en Ben Albers. Foto: Bart-Jan Keizer (Foto: )

HeavensRide: sportief eerbetoon voor fietsfanaten

VORDEN - Op de sterfdag van haar beste vriendin fietste Mariëlle Klein Brinke elk jaar een lange tocht, vaak met een groep vrienden. Dit ritueel groeide uit naar de HeavensRide, een symbolische fietstocht over 100, 200 of 400 kilometer waar iedereen aan mag deelnemen. Op vrijdag 28 juni wordt tijdens de tweede editie koers gezet naar De Hemelpoort, een kunstwerk op de Waddendijk bij Uithuizermeeden.

Met de jaarlijkse fietstocht ter nagedachtenis aan haar hartsvriendin maakte Mariëlle Klein Brinke iets los bij de mensen uit haar omgeving. Ze merkte dat veel vrienden, bekenden en familie zochten naar een manier om het verlies van een dierbare te gedenken. Haar echtgenoot Ferdy Klein Brinke, vriend en ex-topsporter Arjan Mombarg en wielerliefhebber en huisarts Ben Albers sloegen de handen ineen en zo werd aan de keukentafel Stichting HeavensRide geboren.

Het doel is om mensen uit de wijde regio de kans te bieden om de HeavensRide te fietsen. De keuze uit verschillende afstanden, 100 km, 200 km en 400 km, maakt de tocht toegankelijk voor iedereen. Zeker ook omdat meefietsen in estafettevorm mogelijk is.

Om de rit nog meer inhoud te geven heeft de organisatie gezocht naar een goed doel in de regio. De HeavensRide 2019 haalt geld op voor het Hospice Zutphen, waar terminaal zieke mensen, ongeacht leeftijd, religie of financiële draagkracht, hun laatste levensfase waardig kunnen doormaken. Het hospice wordt gesteund via het inschrijfgeld, door sponsoring van deelnemers per kilometer en losse donaties.

Met de fietstochten wordt geld opgehaald voor Hospice Zutphen

Op vrijdag 28 juni gaat de HeavensRide vanuit Vorden op weg naar de Noordkaap van Nederland. Op de Waddendijk bij Uithuizermeeden, het noordelijkste punt van het Groninger vasteland, staat De Hemelpoort; een even indrukwekkend als symbolisch kunstwerk.

Alle fietsers kunnen tijdens de bijzondere tocht letterlijk hun dierbare overledene(n) met zich meedragen dankzij een sleutelhanger met ruimte voor een foto. Bij het bereiken van de Hemelpoort ontvangt iedere finisher als aandenken het HeavensRide engeltje. Voor de 400 km rijders is de Hemelpoort het keerpunt, ook is het mogelijk om de heenweg van 200 km naar De Hemelpoort te rijden. Of 100 kilometer vanaf Beilen. Bij inschrijving kun je aangeven of je solo wil fietsen of in een groep. Voor meer informatie: www.HeavensRide.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden