Foto: PR
Foto: PR (Foto: )

Doe mee met de Keppel Challenge 2019

HOOG KEPPEL - Een arts die u meeneemt op een wekelijkse wandeling. Dat is het idee van de Nationale Diabetes Challenge. Een initiatief van de Bas van de Goor Foundation om zoveel mogelijk mensen met diabetes in beweging te krijgen. Huisartsenpraktijk Hummelo en Keppel en Fysioplus doen na de succesvolle edities van afgelopen jaren, opnieuw mee aan dit initiatief onder de naam Keppel Challenge.

De stichting van de oud-Olympisch volleyballer organiseerde afgelopen jaren al een kleinere versie van het evenement. In 16 weken trainen mensen met diabetes in wekelijkse wandelbijeenkomsten onder leiding van hun eigen zorgverlener. Het doel? Vier dagen 5 tot 10 kilometer wandelen in de week van 23 september. Eerst drie dagen lokaal, de vierde dag centraal in Nederland tijdens het Challenge Diabetes Festival in Den Haag. Ook dit jaar hoopt de stichting daar wederom enkele duizenden mensen met diabetes, samen met hun sociale omgeving, bij elkaar te brengen.

Maandag 6 mei is de Keppel Challenge gestart met de eerste wandeling. Met 20 deelnemers is er een tocht van 3 en 4,2 km gewandeld door de bossen in Hoog-Keppel. Er wordt elke maandagochtend van 10.30 tot 11.30 uur een tocht gewandeld van maximaal 5 km, ieder zoveel mogelijk op zijn eigen tempo. Inmiddels zijn er 25 aanmeldingen. Omdat bewegen voor iedereen belangrijk is, is iedereen welkom, ook de mensen zonder diabetes.

Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op www.bvdgf.org. Meedoen? Kijk op ondertstaande website. Meedoen of meer informatie, neem dan telefonisch contact op met Huisartsenpraktijk Hummelo en Keppel, contactpersoon Linda Huisman.


0314 - 381 212

nationalediabeteschallenge.nl/Keppelchallenge

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden