logo SON
logo SON (Foto: pr SON )

Schildklier-info in Slingeland

DOETINCHEM - Dit jaar viert de Schildklierorganisatie Nederland (SON) het eerste bestaanslustrum in haar huidige vorm. SON is ontstaan uit een fusie van vier schildklierorganisaties en is in die vijf jaar tijd uitgegroeid tot dé landelijke patiëntenorganisatie voor de 600.000 mensen in Nederland met een schildklieraandoening.

Ter gelegenheid van dit lustrum staat SON regio Gelderland op donderdag 23 mei van 13.30 tot 16.00 uur met een informatiestand in het Slingelandziekenhuis te Doetinchem. Daar zijn ervaringsdeskundige vrijwilligers aanwezig. Bezoekers kunnen hun ervaringen en vragen rondom de schildklier met hen delen.
SON zet zich in voor de belangen van alle schildklierpatiënten. De activiteiten zijn gericht op verbetering van de zorg en het welzijn van mensen met een schildklieraandoening. SON verzorgt onder meer voorlichting, geeft telefonisch advies, organiseert lotgenotencontact en informatiebijeenkomsten en bevordert wetenschappelijk onderzoek. In de stand in het Slingeland zijn folders verkrijgbaar en er zijn ook boeken en brochures te koop.
Nadere informatie over deze activiteit via het e-mailadres: gelderland@schildklier.nl of de website schildklier-site.e-captain.nl/activiteiten/193/ .
Meer informatie over de schildklier zelf is te vinden op onderstaande website.

www.schildklier.nl

Meer berichten