Groepsfoto. Foto: Yvonne Regelink
Groepsfoto. Foto: Yvonne Regelink

Zelos kweekt voetbalplezier

Algemeen

ZELHEM - De Zelhemse voetbalvereniging Zelos heeft de reeks instuifdagen op de woensdagmiddagen van april op 1 mei afgesloten met de inmiddels bij velen bekende vriendjes- en vriendinnenmiddag. Een honderdtal kinderen was uiteindelijk op acht velden van sportpark Pluimerskamp met elkaar aan het voetballen.

De jeugdleden van Zelos (jongens en meisjes tot 11 jaar) mochten die dag hun vriendje/vriendinnetje, buurkind of neef/nichtje meenemen om voetballend kennis te komen maken met de sport en zsv Zelos. Dat aanbod was niet aan dovemansoren gericht. Ondanks de vakanties was de opkomst groot. Plezier met elkaar was daarbij het allerbelangrijkst.
Het thema van deze afsluitende instuif, mede ingegeven door de successen van Ajax, was de Champions League. De kinderen werden ingedeeld in teams per leeftijdscategorie en verdeeld over verschillende poules. In de poulewedstrijden is er hartstochtelijk gestreden om door te dringen tot uiteindelijk de finale. Spelen in teams met aansprekende namen als bijvoorbeeld Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Liverpool, PSV en natuurlijk Ajax maakte dat elke voetballer (jongens en meisjes) zich met veel plezier maar toch ook wel enige prestatiedrang liet gelden. Spannende duels, mooie acties, geweldige doelpunten en vooral veel spelvreugde, dat was ook voor de aanwezige toeschouwers genieten.
Na de poulewedstrijden en halve finales in drie leeftijdscategorieën was het tijd voor de finale waarin de twee beste teams van elke leeftijdscategorie met elkaar streden om de prijzen. Na een spannende eindstrijd volgde de prijsuitreiking waarbij de winnende teams van deze dag werden geëerd met een gouden medaille en op de foto gingen met de wisselbeker. Met een frietje en ranja werd de geweldige middag afgesloten.

Team Tottenham Hotspur winnaar onder 11 poule. Foto: Yvonne Regelink
Team FC Porto eerste in de minipoule. Foto: Yvonne Regelink
Jurre Scholten topscore gatendoek schieten. Foto: Yvonne Regelink
Team Juventus winnaar onder 8-9 poule. Foto: Yvonne Regelink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant