Afbeelding

Waarom kiezen steeds meer Achterhoekers voor de taxi naar het vliegveld?

Algemeen

De zomervakantie komt weer in zicht en veel Achterhoekers moeten weer nadenken hoe zij naar het vliegveld afreizen (in veel gevallen Eindhoven Airport). Wij vroegen aan taxi-dienstverlener Taxi2Airport wat de belangrijkste redenen zijn om steeds vaker de taxi te pakken, in plaats van het er naar toe rijden met de eigen auto of het reizen via OV.

Goedkoper en comfortabeler
Inwoners van de Achterhoek hebben het niet getroffen als het gaat om de ligging van de vliegvelden in Nederland. Onderzoek in januari liet al zien dat de meeste Achterhoekers kiezen om te reizen via Eindhoven Airport, een rit van ongeveer anderhalf uur met de auto of twee uur met het OV. Een flink stuk dus waarbij je bij het OV ook mogelijk nog met vertragingen te maken krijgt.

De lengte van de taxirit is één van de redenen dat Achterhoekers kiezen voor de taxi. Met nog een vermoeiende vlucht voor de boeg, willen vakantiegangers niet te veel gedoe met de rit naar het vliegtuig. Het uitzoeken van parkeerruimte en de kosten om een auto daar neer te zetten wordt als vervelend ervaren. Afreizen met de taxi is vaak goedkoper en je wordt dan ook nog eens afgezet voor de vertrekhal van het vliegveld.

Ook zijn taxibedrijven steeds meer gespecialiseerd in gezinsvriendelijke ritten naar het vliegveld. Zo hebben de taxi's voldoende capaciteit voor meerdere koffers, is een kinderzitje geen probleem en kunnen zelfs huisdieren mee in de taxi.

Zelf ook een taxi regelen?Binnenkort zelf vliegen via Eindhoven Airport? Bezoek dan de website van Taxi 2 Airport als je zelf ook met een taxi wilt reizen. Niet handig met internet? Je kunt de taxi ook telefonisch regelen (088-3188331) of contact zoeken via Facebook.

 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant