Team Anne Marie Wessels haalde met kapla stapelen veel punten binnen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Team Anne Marie Wessels haalde met kapla stapelen veel punten binnen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Kapla stapelen is echt populair in Hummelo

HUMMELO - Oranjevereniging Hummelo en Oranje beleefde een frisse Koningsdag, 27 april, met gelukkig slechts een enkele regenbui. De zeskamp voor jeugd en volwassenen en het vogelschieten vonden plaats op de weide aan de Greffelinkallee.

Door Liesbeth Spaansen

Ouders en kinderen liepen 's morgens met de bestuursleden van de Oranjevereniging en wethouder Evert Blaauw van de gemeente Bronckhorst vanaf basisschool De Woordhof in optocht achter Muziekvereniging Hummelo en Keppel aan naar het feestterrein, waar de zeskamp voor de negentiende keer werd gehouden.

Na welkomstwoorden van voorzitter Henri Heijting en wethouder Blaauw speelde Muziekvereniging Hummelo en Keppel nog een marsje. Zes jeugdteams gingen aan de slag om de meeste punten te behalen bij de spelen. Voor de kleintjes en de jongere kinderen stonden er een attractie en een springkussen.

Op sportieve maar fanatieke wijze gingen de teams behendig over de stormbaan en zorgvuldig te werk bij het wokspel want wie water morste werd nat en koud. Het zaklopen was goed om een snelle tijd neer te zetten maar ook om even letterlijk warm te lopen. Het kapla stapelen bleek wel het meest populaire spel. Er werd fanatiek maar zorgvuldig plankje voor plankje gebouwd. Tussentijds moest worden gemeten, want dan stond die hoogte maar alvast op papier voordat de toren instortte.

De kinderen benutten de pauze voor het punten tellen om lekker te spelen, of te genieten van een frietje en of een ijsje. Voor de prijsuitreiking kwamen zij allemaal bij elkaar. Team Anne Marie Wessels was met 30.5 punten het hoogst geëindigd en de teamgenootjes kregen een medaille. Alle kinderen die hadden meegedaan kregen een puntzak snoep.

's Middags kwamen twaalf teams volwassenen in de arena aan de Greffelinkallee voor hun zeskamp. Zij streden voor de hoogste punten op de onderdelen: kapla stapelen, stormbaan, wokspel, levend tafelvoetbalspel, levensgroot puzzelen en de big bag-loop. Team Gezelliggeit met teamcaptain Sabine Luesink behaalde 89,5 punten en kreeg de wisselbeker. Na de prijsuitreiking zorgde DJ Roan voor de muziek.

Zestig deelnemers hadden zich ingeschreven voor het vogelschieten. Na vier ronden schieten, lukte het uiteindelijk deelnemer 57, Ben Minkhorst, om de romp eraf te schieten. Hij werd tot koning uitgeroepen. Het was een spectaculair eindschot omdat Hans Keizer (deelnemer 55) net ervoor de romp voor 80% had afgeschoten. Dit alles in het laatste kwartiertje van het vogelschieten.

Er werd gezellig nagezeten door deelnemers en bezoekers. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde Koningsdag 2019.

Uitslag junioren (ochtendprogramma):
1. Team Anne Marie Wessels 30.5 punten
2. Team Simone Smeitink 30.0
3. Team Gerard Weijers 25.5
4. Team Sem Rietman + Hidde Dorrestijn 22.0
5. Team Kate Gibson 19.5
6. Team Danielle van de Weerd 7.0

Uitslag volwassenen (middagprogramma):
1. Gezelliggeit (teamcaptain Sabine Luesink) 89,5 punten
2. Pontificaal (Rinie Leusink) 82
3. Hoogkamp I (Han Beek) 71,5
4. Knappen met die zooi (Ruth Seegers) 67
5. Hummel Drempt Keppelaren (Esmee ter Horst) 66
6. Allegaartje (Herbert Minkhorst) 61
7. We doen maar wat (Maikel Rutgers) 44,5
8. Lekker met de Meiden (Bente Beek) 36,5
9. Heo (Marit Beek) 36
10. Born 2003 (Linda Wissink) 35
11. Op het nippertje (Simone Smeitink) 32,5
12. De Brugsmurfen (Anne Jansen) 31

Vogelschieten:
Koning Ben Minkhorst Romp
Hans Nusselder Kop
Peter Vels Staart
Henk Leusink Rechtervleugel
Ronnie Nusselder Linkervleugel


www.hummelo-en-oranje.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden