De zeskamp in Hummelo staat garant voor hilariteit. Fotio: PR
De zeskamp in Hummelo staat garant voor hilariteit. Fotio: PR (Foto: )

Hummelose zeskamp op Koningsdag

HUMMELO - Een zeskamp voor kinderen en eentje voor de volwassenen zijn de sportieve en spectaculaire hoogtepunten van de koningsdagfestiviteiten in Hummelo. Ook staat uiteraard het traditionele vogelschieten op het programma.

Oranjevereniging Hummelo en Oranje organiseert zoals gebruikelijk de festiviteiten, en de zeskamp nu al voor de 19de keer. Op zaterdag 27 april is het om 10.45 uur opstellen bij o.b.s. 'De Woordhof'. De stoet vertrekt dan onder begeleiding van muziekvereniging 'Hummelo en Keppel' naar het feestterrein. In de juniorenronde kunnen kinderen uit de basisschoolgroepen 3 t/m 8 meedoen. De teams strijden op de onderdelen Bblock/Kapla stapelen, wokspel, stormbaan en zaklopen. De juniorenronde wordt gespeeld van 11:30 tot 12:30 uur.
Vanaf 13.30 uur zijn de volwassenen aan de beurt. Hun zeskamp bestaat uit BBlock/Kapla stapelen, stormbaan, wok-spel, levend tafelvoetbalspel, levensgroot puzzelen en de big bag-loop.
Verder vindt 's middags het traditionele vogelschieten plaats. Voor de kleintjes en de jongere kinderen is er een attractie en een springkussen. Op het terrein staat een tent en er is een hapje en een drankje te koop. Na de prijsuitreiking is er muziek dus er is vertier voor iedereen.

4 mei
Op zaterdag 4 mei is er om 19.15 uur een herdenking en kranslegging op de oorlogsgraven op de begraafplaats in Hummelo. Om 20.00 uur is er een herdenking en kranslegging bij het oorlogsmonument in Hoog-Keppel aan de Monumentenweg.

Klootschiettoernooi
Op vrijdag 10 mei wordt het klootschiettoernooi voor teams gehouden, met als inzet de 'Bevrijdingstrofee 2019'. De teams bestaan uit zes personen vanaf 12 jaar. De start vindt plaats om 19.00 uur in de Greffelinkallee te Hummelo. Na afloop is meteen de prijsuitreiking en kan er gezellig worden nagepraat in de schuur naast het 'Oranjeterrein' aan de Greffelinkallee.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden