Foto:

Schilderen leerde Ans van Riesen kijken

DREMPT - Een debuut-expositie in de Dobbe, het bezoekerscentrum van wijnboerderij 't Heekenbroek in Drempt. Ans van Riesen toont voor het eerst haar schilderijen, tot en met 26 mei.

"Schilderen leert je beter en anders kijken", zegt in Lievelde geboren Ans van Riesen. Zij woont momenteel in Doetinchem en schildert sinds een vijftal jaren. Ze volgt een schildercursus bij Corinne Veen in Zelhem. Die is erg inspirerend. Ze krijgt er naast de les in diverse technieken en materiaal ook per thema informatie over kunststromingen en tentoonstellingen.
De belangstelling voor de schilderkunst dateert al vanaf haar twintigste. Ze ging graag naar musea. Ook de lessen kunstgeschiedenis op de pedagogische academie hebben bijgedragen aan haar vorming op gebied van kunst. Dertig jaar geleden volgde Ans al een korte teken- en schildercursus. Door de drukte van gezin en werk is ze daarmee gestopt. Nu met meer tijd heeft ze het schilderen weer opgepakt. "Door zelf te schilderen komt de omgeving anders naar je toe. Je neemt preciezer waar en je kleurenpalet wordt groter", is haar ervaring. Soms worden haar waarnemingen omgezet in beelden en later weer vertaald naar een schilderij. Ans' favoriete stroming blijft het impressionisme. Ze werkt doorgaans met acrylverf op papier of op doek. Soms maakt ze een uitstapje naar aquarel. De onderwerpen voor de schilderijen zijn zeer divers; van portretten, straatbeeld en zeegezicht tot stillevens.
"Het exposeren is uitdagend en spannend tegelijk. Ik wil anderen graag deelgenoot maken van wat schilderen met je doet. Ik ben dan ook benieuwd naar de reacties van bezoekers."
De Dobbe (Tellingstraat 7) en het terras zijn geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op de website.

www.heekenbroek.nl

Meer berichten