De creativiteit van de leerlingen van CBS 't Loo wordt volop gestimuleerd. Foto: PR
De creativiteit van de leerlingen van CBS 't Loo wordt volop gestimuleerd. Foto: PR (Foto: )

CBS 't Loo creatief met kunst

ZELHEM - De leerlingen van CBS 't Loo zijn druk bezig met creatieve projecten rondom het IPC-thema 'Kunst. Iedere klas van de Zelhemse basisschool geeft op allerlei manieren aandacht aan de stijl van verschillende kunstenaars, zoals Mondriaan, Matisse of Van Gogh. Het International Primary Curriculum is een leermethode vol boeiende, actieve en zinvolle lessen.

De kinderen maken tijdens creatieve middagen ook allemaal hun eigen kunstwerk. De onderbouw kreeg tijdens deze middagen een bijzonder bezoek van de bewoners van woonzorgcentrum De Zonnekamp (Markenheem uit Zelhem). Deze ontmoeting kwam voort uit de pilot 'verbinden' onder leiding van Lian Kormelink. het werd een prachtige verbinding tussen jong en oud.
Op donderdag 25 april houdt de school in samenwerking met Kinderopvang Avonturijn uit Zelhem een kunsttentoonstelling. Ook kunstenaars uit onder meer Zelhem zijn uitgenodigd om hun eigen werken te laten zien. Belangstellenden kunnen op die dag vanaf 13:30 tot 15:00 uur de kunstwerken komen bewonderen op Cbs 't Loo (Cosmeastraat 2)

Meer berichten