Het winnende team Die Wünderliche Spartanen van de vierde DorpsQuizZelhem. Foto: Liesbeth Spaansen
Het winnende team Die Wünderliche Spartanen van de vierde DorpsQuizZelhem. Foto: Liesbeth Spaansen

Die Wünderliche Spartanen wint vierde DorpsQuizZelhem in Tiroler sferen

ZELHEM – De grote zaal van het Zelhemse Witte Paard veranderde zaterdag 13 april één avond in de Tiroler Après Skihut 'Auf den Langenberg'. Tirol met bijbehorend Oktoberfest was het thema van de vierde DorpsQuizZelhem (DQZ). Het was een prachtige dag met een temperatuur niet boven vier graden en zelfs hagel en sneeuw. De vijftien teams leverden een week eerder een sportieve strijd, maar moesten de laatste punten binnenhalen met hun presentatie. Team Die Wünderliche Spartanen behaalde uiteindelijk de meeste punten en werd voor het feest losbarstte, uitgeroepen tot de winnaar van de quiz.

Door Liesbeth Spaansen

"De DorpsQuiz is de bindende factor tussen de Zelhemmers, de verenigingen en het Zelhems bedrijfsleven," vertelt Steffan Jolink enthousiast. Hij organiseerde met Lisa Nijen Es, Marije Wolsink, Annette Jolink en Chantal Engberts deze vierde dorpsquiz in Zelhem. "Op 5 april zaten de teams na het ophalen van een quizboek, elk in hun eigen ruimte bij elkaar. We hadden meer dan 100 vragen gemaakt en een aantal doe-opdrachten bedacht. Afgelopen week waren wij druk met het nakijken van deze quizboeken, het bekijken van alle filmpjes van de opdrachten en het geven van punten."

De teams sprokkelden de laatste punten binnen door geheel in stijl naar Het Witte Paard te komen. Menig voorbijganger keek verbaasd achterom en automobilisten en buschauffeurs konden het niet laten om te toeteren naar de deelnemers te voet of per wagen in lederhosen, dirndl jurkjes of skikleding.

Eenmaal in de zaal kregen de deelnemers een borreltje aangeboden, die geplakt op een ski met drie personen tegelijk moest worden gedronken. Daarna konden de teams al genieten van de beelden van de opdrachten die op het grote scherm werden getoond. Zo kwam iedereen meteen in de stemming voor deze feestelijke slotavond. "Het is vreselijk leuk om mee te doen," aldus een deelneemster. "Heel gezellig en ook goed voor de saamhorigheid in het dorp."

Toen alle punten opgeteld waren, ging Steffan over tot de prijsuitreiking. "We hebben jullie laten dansen, springen en zingen en veel vragen voor jullie bedacht. Met verwondering en verbijstering hebben we de filmpjes bekeken. Met de punten van vanavond erbij weten we wie de winnaar is van de cheque van 500 euro voor een goed doel. Totaal is er meer dan 1000 euro beschikbaar van sponsoren."

Door het goed gebruiken van hun joker, kon een belangrijke slag gemaakt worden voor de winst en werd Die Wünderliche Spartanen de winnaar van de quiz.

Uitslag:
1. Die Wünderliche Spartanen
2. Chill No Drill
3. Natte Proemen
4. Jon en Oldenoord
5. Korfbalvereniging S.E.V.
6. Quiz 't niet! Of toch wel
7. HBD
8. Jodelahiti Dynamic gym
9. Korenbloempjes
10. De Zelhemse Toeristen
11. Dames 2
12. Team gaan met die Banaan
13. Mutsenklup 2.0
13. Knasterds
15. Peardekoppen
16. De Ketteltjes


Facebook DorpsQuizZelhem

Meer berichten