De 104-jarige mevrouw Lebbink-Hobelman wordt gefeliciteerd door burgemeester Besselink. Foto: Liesbeth Spaansen
De 104-jarige mevrouw Lebbink-Hobelman wordt gefeliciteerd door burgemeester Besselink. Foto: Liesbeth Spaansen

Mevrouw Lebbink-Hobelman viert 104de verjaardag

ZELHEM – De oudste inwoonster van Bronckhorst woont in De Zonnekamp in Zelhem en zij vierde donderdag 11 april haar verjaardag. Mevrouw Marie Lebbink-Hobelman is geboren in de Zelhemse Wassinkbrink op 11 april 1915 en is nu 104 jaar oud. Burgemeester Marianne Besselink feliciteerde de jarige op haar verjaardag.

Door Liesbeth Spaansen

Mevrouw Lebbink was verheugd dat de burgemeester haar kwam bezoeken. Tijdens een kopje thee met cake praatten zij over haar honderdste verjaardag. Die vierde ze nog in de oude Zonnekamp. Daarna verhuisde ze naar de tijdelijke woonzorglocatie de Holterhoek in Doetinchem vanwege sloop en herbouw in Zelhem. Afgelopen 23 februari verhuisde ze naar haar nieuwe plekje in De Zonnekamp. "Ik heb de verhuizing goed doorstaan. Het was goed wonen in Doetinchem maar ben blij weer in Zelhem terug te zijn."

De geboren en getogen Zelhemse woonde en werkte na haar huwelijk met Bertus Lebbink op hun boerderij in de Wassinkbrink. "Ik was de boerin en verzorgde de drie koeien en wat varkens, en natuurlijk zorgde ik voor de kinderen. Mijn man, hij overleed in 1997, werkte als ambtenaar bij de post, eerst als bode en later op kantoor." Het echtpaar Lebbink kreeg een zoon en dochter en vijf kleindochters. Inmiddels zijn er tien achterkleinkinderen.

Al in de gang is te zien dat er een jarige woont; de deur is versierd met een kleurige slinger. Niet alleen de burgemeester kwam haar bezoeken, ook familieleden feliciteerden haar in haar nieuwe kamer in de Zonnekamp. "Ik wil nog een dinertje geven, maar dat heb ik vanwege gezondheidsredenen van een paar familieleden uitgesteld. Dat ikzelf op mijn leeftijd nog zo goed van gezondheid ben," bedenkt ze, als ze spreekt over wat kleine klungelderi'je. "Toen ik een blindedarmontsteking had, moest ik veertien dagen in het ziekenhuis blijven," lacht ze, wetende dat daar nu geen sprake meer van is.

Dat de gemeente Bronckhorst aandacht aan haar verjaardag besteedt, vindt ze leuk. "Ik heb een orchidee gekregen." Die viel in goede aarde, want er stonden naast bloemen en kaarten, meer orchideeën.

Meer berichten