Schilderij van Marian Merk. Foto: PR
Schilderij van Marian Merk. Foto: PR (Foto: )

Realistische kunst in Hummelo

HUMMELO - Galerie 'de Bisschop' in Hummelo huisvest van 7 april tot en met 22 juni werken van drie realistische kunstenaars. Het zijn schilderijen van Marian Merk en Simone Balhuizen en bronzen dierenbeelden van Mariëtte Schouten.

De bronzen beelden van Mariëtte zijn vaak geïnspireerd door de dieren uit haar jeugd rondom de boerderij maar ook vogels spelen een grote rol. Gegrift in haar geheugen geeft zij deze prachtig weer. De onderwerpen van Simone Balhuizen zijn met zwier geschilderd en hebben een bijna impressionistische toets. Zowel Balhuizen als Merk hebben een grote verscheidenheid in hun onderwerpen.
In 2011 deed Marian Merk mee aan het tv-programma 'Sterren op het doek' dat destijds gepresenteerd werd door Hanneke Groenteman en nu weer een vervolg krijgt met presentator Özcan Akyol. Zij schilderde destijds het portret van Anne Wil Blankers en buiten de stillevens en landschappen heeft zij nog altijd het portret als een belangrijk onderwerp.
Mede door de komst van musea More in het oosten van ons land krijgt de realistische vorm van kunst steeds meer de aandacht. Ook programma's als Project Rembrandt werken mee aan deze hernieuwde interesse en het filmpje waarin Bennie Jolink uit Hummelo een oproep doet om geïnspireerd door Rembrandt een schilderij te maken voor het Rijksmuseum heeft zeer zeker navolging.
De prachtige galerie'De Bisschop' is landelijk gelegen in het buitengebied van Hummelo. Binnen is het smaakvol ingericht en heeft ieder stukje kunst een voordelige plek waar het prachtig uitkomt. Hier komt het boerenleven uit het midden van de vorige eeuw samen met het hedendaagse realisme. De onderwerpen van de kunst verwijzen soms naar deze tijd. Meer info op de website.

www.galeriedebisschop.nl

Meer berichten