Burgemeester Besselink deelt waterzakken uit vanwege de benoeming Wandelgemeente van het Jaar, tijdens de Roll-over Bronckhorst in 2018. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Burgemeester Besselink deelt waterzakken uit vanwege de benoeming Wandelgemeente van het Jaar, tijdens de Roll-over Bronckhorst in 2018. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Roll-Over Bronckhorst viert derde lustrum groots

BRONCKHORST – De vijftiende editie van de wandel-driedaagse Roll-Over Bronckhorst staat op de Zonnebloemagenda: donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 mei. Alle drie de wandelroutes gaan door een mooie bosrijke omgeving, maar ook ruimschoots door het buitengebied. Het derde lustrum wordt gevierd tijdens de extra feestelijke zaterdag met jubileumgebakjes en een uitgebreide lunch.

Door Liesbeth Spaansen

De eerste avond, donderdag 23 mei start en eindigt bij Buurthuis Den Draejer aan de Veldwijkseweg 50 in Velswijk. "De pauzeplaats is bij De Edelingen in Zelhem, waar De Trekkebuuls de deelnemers muzikaal verwelkomen. De intocht bij Velswijk wordt verzorgd door Showfanfare DES uit Doetinchem," vertelt regiovoorzitter Ben van Raaij.

Vrijdag 24 mei is de start en het eindpunt op Sportpark 't Meijerink aan het Meijerinkpad 1 in Zutphen. Daar zorgen de Fluisterbootzangers voor de muzikale pauze bij Kapper-Lammers aan de Dennendijk. Tijdens de aankomst spelen Zutphen's Dweilorkest 't Spul(t) en Kleintje Spul(t).

De feestelijke zaterdag 25 mei wordt gestart vanaf Sporthal Het Hooge Wessel aan de Prins Bernhardlaan 3 in Steenderen. "We beginnen dan al om 11.00 uur met de opening door burgemeester Marianne Besselink. De gemeente Bronckhorst is dan nog Wandelgemeente van het Jaar en we horen daar als wandel-driedaagse toch bij," is Ben van Raaij van mening. "Er zullen deze zaterdag veel mensen komen, zelfs vanuit Apeldoorn zijn al aanmeldingen binnen."
De voorbereidingen voor de feestlunch zijn in volle gang. "We verwachten rond de 500 mensen aan tafel bij Jos en Dycke in Steenderen. Daar gaan we de deelnemers eens extra verwennen. De muziek wordt verzorgd door blaaskapel Niet Zoegen moar Bloazen uit Halle."

Omdat iedere organisatie te maken heeft met gedragscodes en privacywetgeving vanwege veiligheid is er een draaiboek van de Roll-over Bronckhorst. "Dat hadden we al, maar nu is het geactualiseerd voor deze belangrijke vijftiende editie, het derde lustrum," benadrukt voorzitter van het Roll-Over comité Jan Visser.

De Roll-Over organisatie krijgt financiële ondersteuning van de Vrienden van de Zonnebloem en de vele sponsoren, zoals de gemeenten Bronckhorst en Zutphen. "Er is ook bewust gekozen voor een route door Zutphen, daar hebben we veel deelnemers," weet Ben van Raaij. De belangstelling is regionaal. Sommige mensen verblijven hier een aantal dagen. Dat kan goed vanwege de rolstoelvriendelijke verblijfsmogelijkheden.

"We kunnen weer rekenen op vele vrijwilligers, denkers en doeners. Het vrijwilligersteam, waarvan een aantal al 10 tot 15 jaar erbij betrokken is, is al aan de slag met de voorbereidingen voor het jubileum. Er wordt gezorgd voor voldoende rolstoelen op elke startplaats, er zijn voldoende verpleegkundigen en EHBO'ers, er wordt gezorgd voor een drankje en een hapje en er staan voldoende toiletwagens," weet Jan Visser.

Ben van Raaij vult aan: "Vrijdags komen leden van de Leo Club Achterhoek helpen, maar voor zaterdag mogen er best nog wel wat extra handjes zijn, extra veel duwers vooral, vanwege het feest." De groep vrijwilligers is dusdanig hecht, zij gaan graag door. "Maar we willen toch graag wat jongeren in onze vrijwilligersgroep toevoegen. Ze kunnen zich aanmelden," aldus Jan Visser. "Het zou echt jammer zijn als dit evenement zou verdwijnen, daarvoor is het niet opgezet. Het is uniek in Nederland."


www.rolloverbronckhorst.nl

Facebook Roll-Over Bronckhorst

Meer berichten