Foto:

Zaal bomvol bij StratenQuiz Hummelo

HUMMELO - De zaal zat bomvol bij de achtste StratenQuiz in Hummelo. Het enthousiaste publiek zag in zaal FF naar Steef het team De Zuylenkamp I als winnaar uit de bus komen.

De avond met vertier, spanning en gezelligheid, die zeer goed bezocht werd door zowel jong als ouder publiek, vormde een prima start van het seizoen 2019 voor Oranjevereniging Hummelo en Oranje. De vragen waren zelf bedacht en mede met behulp van audiovisuele technieken was het én leerzaam én vermakelijk voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Spelleider Leo Meijer leidde de twintig deelnemende teams door de Quiz heen met vragen op gebied van algemeen, natuur en wetenschap, Nederland, aardrijkskunde en geschiedenis, muziek en sport. Sommige vragen en opdrachten brachten een leuke interactie tot stand tussen deelnemers en toeschouwers. Er werd dan ook regelmatig luid meegezongen door de zaal. De opdracht om zo snel mogelijk een hoedje van papier te vouwen en het bijbehorende liedje daarbij te zingen bracht ook grote hilariteit met zich mee.
Omdat de teams De Zuylenkamp V, Bakkerstraat II en De Brouwerij I dezelfde score hadden behaald, moesten zij een extra shoot-out vraag beantwoorden om een plek te kunnen bemachtigen voor de finale. Uiteindelijk viel team Bakkerstraat II af voor de finale, waarvoor zich de teams I en II van De Zuylenkamp al hadden geplaatst. De overwinning was, ook dit jaar, voor De Zuylenkamp I. Met gepaste trots namen de teamleden Ron Elsinga, Maurits Meijer (teamcaptain), Sjon Slagter en Simon Wissink de eerste prijs en het straatnaambord 'Slimste Straat' in ontvangst. De Brouwerij I eindigde op plek twee. De Zuylenkamp V behaalde de derde plaats en de vierde plek was voor het team De Zuylenkamp II. Inmiddels hangt het straatnaambordje 'Slimste Straat' bij De Zuylenkamp in Hummelo achter op het plein.

Meer berichten