Puur Fashion in Zelhem bestaat vijf jaar. Foto: Odette Regelink
Puur Fashion in Zelhem bestaat vijf jaar. Foto: Odette Regelink

Dromen, denken, durven en doen

Eerste lustrum voor Puur fashion

Door Liesbeth Spaansen

ZELHEM – Woensdag 13 maart is het precies vijf jaar geleden dat de deuren van Puur Fashion Damesmode openden. Jurgen Wissink en Odette Regelink willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en vieren daarom een feestje.

Jurgen en Odette wilden graag samen 'iets' beginnen. "Wij zagen toen dit pand aan de Smidsstraat te huur staan. Dit is altijd een modezaak geweest," vertelt Jurgen. Samen gingen ze naar de opleiding tot modeadviseur bij Detex Opleidingen in Doorn. "We leerden er alles over verkoop van kleding, over stoffen, maten en pasvorm." Odette leerde daarna ook voor modespecialist en schoenadviseur. "Het is belangrijk dat je alles van producten weet, wij willen mensen iets vertellen."

Het plan was een heren- en damesmodezaak te starten. "Het werd damesmode, dat was vanwege de indeling van de winkel praktischer. We boden een groot assortiment dameskleding met daarnaast wat accessoires." In vijf jaar tijd kreeg Puur Fashion een steeds grotere collectie en werd uitgebreid met tassen. Vervolgens was er steeds meer vraag naar panty's, sokken en majo's. "Bij Puur Fashion kunnen de dames kant en klaar de deur uit gaan," zegt Odette tevreden. "Sinds drie jaar verkopen we schoenen en elk jaar breiden we ook dat assortiment uit. Steeds meer merken komen erbij, daar is vraag naar, ook naar de bijbehorende schoenverzorgingsproducten."

Jurgen en Odette staan fulltime in de zaak en doen bijna alles zelf. "We adviseren de dames bij hun keuze," vertelt Odette. "Ik zorg ook voor de inkoop van de kleding en schoenen. We willen de klanten verrassen en zorgen ervoor elke week nieuwe producten in de winkel te hebben. Dit laat ik ook zien op onze facebookpagina. Zo hebben we momenteel veel lengtes in broeken." Sinds twee jaar heeft Jolanda Groote Haar op de maandag, dinsdag en woensdag haar plek in de winkel gevonden. "Ja, het wordt steeds drukker."

Bij Puur Fashion staat service hoog in het vaandel. "We proberen klachten altijd op te lossen, bijvoorbeeld als er een naadje los zit. Dan gaat het kledingstuk naar de coupeuse," vertelt Odette. "De coupeuse herstelt niet alleen kleding vanuit de winkel. Ook als iemand een nieuwe rits in een jas wil of als er broeken ingekort of (gala)jurken verkort moeten worden, kunnen ze hier terecht."

De gemoedelijke sfeer wordt gewaardeerd. "Aan de grote tafel kunnen de heren een kop koffie drinken en wat lezen als de dames winkelen," lacht Odette. "Ook toeristen zitten aan tafel aan de koffie en verbazen zich over de gemoedelijkheid. Dat zijn ze niet gewend, maar zijn er wel mee in hun sas."

Het vijfjarig jubileum op 13 maart wordt een feestdag. "Met ballonnen langs de deur en de rode loper uitgerold," vertelt Jurgen. "De hele dag mogen klanten de korting van de advertentie in deze krant verzilveren. Vaste klanten hebben via de post een uitnodiging ontvangen voor de Shopping night."


Puur Fashion, Smidsstraat 16, Zelhem

Facebook puurfashionzelhem

Meer berichten