Vernieuwing routepaal langs Burg. Vrijlandweg

Gerard, voorzitter Stichting Wandelpaden, bij de vernieuwde routepaal. Foto:Theo Koele
Gerard, voorzitter Stichting Wandelpaden, bij de vernieuwde routepaal. Foto:Theo Koele (Foto: )

HOOG KEPPEL - De vele wandelpaden in Keppel en Hummelo maken de het de enthousiaste wandelaar mogelijk langs mooie routes te genieten van onze prachtige omgeving. Hoewel er diverse instanties zijn die zorgen voor de bewijzering is de Stichting Wandelpaden toch van oudsher de organisatie die de meeste zorg daarvoor draagt. De vele vrijwilligers zijn dan ook vaak onderweg om de routepaaltjes in goede staat te houden.

Soms moet is er een ingrijpende maatregel nodig, zoals het vervangen van een routewijzer waarvan de paal verrot is en die daarom omvalt. Dan komt Gerard als voorzitter van de stichting in actie. Zo ook met de nieuwe paal op de Brink langs de Burg Vrijlandweg in Hoog-Keppel. Door aannemer De Vries geheel nieuw gemaakt naar het voorbeeld van de oude paal en met vereende krachten voorzien van belettering en weer op zijn plaats gezet. Nu kunnen wandelaars weer op pad langs vertrouwde routes.

Zwerfvuildag
Op zaterdag 23 maart komen de vrijwilligers bijeen in het kader van de Nationale Opschoondag waarbij zwerfvuil geraapt wordt. Wie wil meedoen, kan zich verzamelen om 9.30 uur in de Olde Schole op de Rijksweg in Laag-Keppel. Men start met koffie en iets lekkers en gaat dan in ploegjes op pad om een bijdrage te leveren aan een schoon milieu. Voor meer informatie, neem contact op met Gerard van Heusden (0313 - 472 042).

Meer berichten