Burgemeester Besselink gaat tijdens de High Tea in gesprek met vrouwen uit Bronckhorst. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Besselink gaat tijdens de High Tea in gesprek met vrouwen uit Bronckhorst. Foto: Liesbeth Spaansen

Nationale Vrouwendag in Bronckhorst gevierd met high tea

BRONCKHORST – Burgemeester Marianne Besselink vierde Nationale Vrouwendag op 8 maart met een groep vrouwen tijdens een High Tea. Voor de informele bijeenkomst op de voormalige hooizolder van de Keuken van Hackfort nodigde zij vrouwelijke vrijwilligers, statushouders, medewerkers van het Sociaal Team, Vluchtelingenwerk en raads- en commissieleden uit.

Door Liesbeth Spaansen

"We zijn te gast bij Hackhort in de prachtige omgeving van Bronckhorst en kunnen bij deze gelegenheid kennis met elkaar maken. Help elkaar ook verder, dat is van groot belang," heet burgemeester Marianne Besselink haar gasten welkom. Zij gaat ook even in op het belang van Nationale Vrouwendag. "Het is internationaal bekend dat veel ontwikkelingen beginnen bij de vrouw. Zij begint klein en bouwt dan uit om tot een mooi resultaat te komen. Vrouwen hebben, als je de geschiedenis bekijkt, belangrijke kwaliteiten laten zien. Denk bijvoorbeeld aan vrouwenemancipatie. We blijven elkaar hard nodig hebben om een bijdrage te kunnen leveren in de samenleving. Tijdens deze High Tea kunnen we elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren."

Burgemeester wenste dat de dames statushouders, komende onder andere uit Syrië, Eritrea of Iran, zich thuis zullen voelen in Bronckhorst en de Achterhoek. Ze keek daarbij ook lachend naar twee van haar gasten, Nour en haar acht maanden oude dochtertje, die ze Annie noemde. "Dat jullie je een plek verwerven, jullie zijn welkom." Ze wenste alle dames een fijne maaltijd toe.

De organisatie van deze middag was in handen van Sanaz Alagha, zij werkt namens Vluchtelingenwerk Nederland bij de gemeente Bronckhorst. "Ik bedank de gemeente dat zij aan deze vrouwendag aandacht wilde schenken." Medewerkers van Hackfort zorgden voor mooi serviesgoed op de tafels met verschillende soorten thee en voldoende heerlijke hapjes.

Marianne Besselink sloot zich telkens aan bij een van de tafels om in gesprek te gaan. Zij was belangstellend over waar deze vrouwen in de gemeente tegenaan lopen en wilde weten waar nog behoefte aan was, om dit op een later moment nader te kunnen bespreken. "De gesprekken hebben mij inzicht gegeven waar met elkaar over moeten praten," besloot burgemeester, die het leuk vond om kennis te maken. "Een aantal van jullie verontschuldigden zich, dat zij nog zo goed Nederlands praten, maar die blijken pas een jaar of anderhalf hier te zijn. Ik weet niet of ik het ze zou kunnen nadoen. Dankjewel voor alle gesprekken."

Bij het weggaan stond een goodiebag namens de gemeente klaar en een bloem van Sanaz. "De gerbera betekent: door jou wordt alles mooier. Ik bedank alle dames voor de komst, en de vrijwilligers voor alle hulp."

Meer berichten