Afbeelding

Halle ruimt zwerfvuil op

Algemeen

HALLE - Werkgroep buitengebied Halle sluit zich aan bij het initiatief van de organisatie 'Supporter van Schoon': het organiseren van een landelijke opschoondag op zaterdag 23 maart.

Afval hoort niet in de natuur en blijft heel lang aanwezig. Het wordt langzaam of zelfs helemaal niet afgebroken. Niet alleen vindt iedereen het vervelend en lastig, maat ook is het voor (huis)dieren een potentieel gevaar. Het blijft plakken aan hun poten/vacht, ze raken erin verstrikt, ze verwonden zich of eten er zelfs van, met soms zelfs dodelijke gevolgen.
Om het zwerfvuil aan te pakken gaan vele duizenden mensen op 23 maart aan de slag. De actie in Halle, waaraan ook burgemeester Marianne Besselink meedoet, begint om 9.30 uur in de kantine van S.V. Halle op sportpark 'De Meisterskamp' (Roggestraat 50). Het gaat maar om een halve dag, want de actie duurt tot 12.30 uur, maar die inzet maakt een wereld van verschil. Iedereen kan helpen door zich op te geven via de site van Supporter van schoon. Daar is ook allerlei informatie te vinden over hoe het leefmilieu schoner kan blijven. De organisatie hoopt dat een dorp, een landschap, een berm zonder zwerfvuil ervoor zorgt, dat mensen zich twee keer bedenken voor ze spullen van zich af gooien.

www.supportervanschoon.nl
www.hallesbelang.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant