Derdejaars studenten van Iselinge Hogeschool Doetinchem zullen voor een week basisschool De Meene in Zelhem overnemen. Foto: PR
Derdejaars studenten van Iselinge Hogeschool Doetinchem zullen voor een week basisschool De Meene in Zelhem overnemen. Foto: PR

Pabostudenten een week lang de baas op basisschool de Meene

Algemeen

ZELHEM – Veertien derdejaars Pabostudenten van Iselinge Hogeschool te Doetinchem zullen in week 13, maandag 25 tot en met vrijdag 29 maart, basisschool de Meene te Zelhem overnemen. De studenten zullen hierbij alle taken van het personeel overnemen. Hierbij valt te denken aan: lessen verzorgen, het aanspreekpunt zijn voor ouders/verzorgers en overleg binnen het team. Daarnaast zijn er twee studenten die de rol van coördinator op zich zullen nemen. Deze studenten zijn het aanspreekpunt voor de andere studenten. De coördinatoren zullen ervoor zorgen dat alles deze week op rolletjes loopt.

Het project staat in het teken van verantwoordelijkheid, samenwerking en vertrouwen. De groep studenten neemt een (voor de meeste studenten) onbekende school over. Echter, de studenten zijn toch verantwoordelijk voor wat er deze week gebeurt.

In de stages zitten de studenten vast aan een mentor die hen begeleidt. Deze week zal dat heel anders zijn. Alles komt op de schouders van de studenten terecht. Uit eerdere ervaringen is gebleken dat deze week als erg leerzaam en leuk wordt ervaren.

Op maandagochtend zal er een opening plaatsvinden op het schoolplein. Ouders/verzorgers zijn hierbij van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Tijdens deze spetterende opening wordt het thema gepresenteerd: 'reizen door de tijd', met de nadruk op het cultureel erfgoed van Zelhem.
In deze week vindt er onder andere een speurtocht plaats door Zelhem en zullen de leerlingen samenwerken met andere groepen.
Op donderdagmiddag vindt een oudermiddag plaats. De leerlingen presenteren dat waar zij deze week hard aan gewerkt hebben.
Op vrijdagmiddag sluiten de studenten de projectweek af en kijken zij terug op een (hopelijk) geslaagde week.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant